Berluskonijevi gafovi zabrinjavaju Italijane

Izvor: S media, 14.Sep.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskonijevi gafovi zabrinjavaju Italijane

Italijanski premijer Silvio Berluskoni, poznat po neslanim šalama, gafovima i kontroverznim konstatacijama, sve više izaziva "bes i ismevanje, a njegove političke protivnike navodi na zaključak da je mentalno nestabilan", piše londonski "Gardijan".

List konstatuje da je 73-godišnji italijanski premijer "suočen s poljuljanom ekonomijom i pretnjom raspada koalicione vlade", jer je "nakon razilaženja sa svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << starim saveznikom Đanfrankom Finijem izgubio većinu u parlamentu", ali on na to odgovara zbijajući neslane šale na tudj i svoj račun.

Berluskoni je mladima na jednom skupu u ponedeljak izričito rekao da će "dočekati kraj mandata", začinivši to anegdotom o Hitleru kako su ga njegove pristalice želele da vrate na vlast pošto su otkrile da je preživeo, a na šta im je on odgovorio da pristaje ali pod uslovom da ovoga puta bude djavolski zao.

Jednom prilikom je sebe poredio i sa Musolinijem, a poznate su i izjave da su fašisti "odvodili ljude u letovališta", aludirajući na logore koji su u vreme Drugog svetskog rata bili u danas turistički razvijenim mestima.

Zbog toga su ga "opozicioni političari smesta optužili za antisemitizam i poručili da njegovi problemi više nisu političke ni pravne prirode, već su slučaj za psihijatra", piše "Gardijan".

Obraćajući se juče mladima, Berluskoni nije propustio priliku da ocrni levičare pa je tako za slabu igru proteklog vikenda svog fudbalskog kluba AC Milan okrivio "levo orijentisanog sudiju koji je poništio golove".

Na sve kritike Berluskoni odgovara da je, kako navodi "Gardijan", "uvažavan političar kome je čast ukazana na mnogim medjunarodnim samitima zbog tajkunskog nasledja,16 godina političkog iskustva i suštine iznetih predloga".

Berluskoni takodje kaže, navodi "Gardijan", da je od bivše britanske premijerke Margaret Tačer naučio da ne gubi vreme čitajuući loše napise o sebi, jer mu je ona pričala kako joj njeni sekretari pokažu iz štampe samo pozitivne članke.

Najnoviji Berluskonijev gaf

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPOZICIJA: BERLUSKONI JE ZA PSIHIJATRA

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010

LONDON - Italijanski premijer Silvio Berluskoni, poznat po neslanim šalama, gafovima i kontroverznim konstatacijama, sve više izaziva "bes i ismevanje, a njegove političke protivnike navodi na zaključak da je mentalno nestabilan", piše londonski Gardijan...List konstatuje da je 73-godišnji italijanski...

Nastavak na Kurir...

Berluskonijevi gafovi zabrinjavaju Italijane

Izvor: Blic, 14.Sep.2010

Italijanski premijer Silvio Berluskoni, poznat po neslanim šalama, gafovima i kontroverznim konstatacijama, sve više izaziva "bes i ismevanje, a njegove političke protivnike navodi na zaključak da je mentalno nestabilan", piše londonski "Gardijan"...List konstatuje da je 73-godišnji italijanski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.