Berluskoni kandidat za premijera

Izvor: B92, 13.Jul.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni kandidat za premijera

Rim -- Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni biće kandidat za šefa vlade te zemlje na izborima u proleće 2013, javili su večeras italijanski mediji.

"Da, Silvio Berluskoni je kandidat za premijera. Izbora u stranci neće biti jer se njegovom kandidaturom to pitanje ne postavlja", rekao je šef poslaničke grupe Berluskonijeve stranke Napred Italijo (Forca Italia) Fabricio Čikito.

On se obratio novinarima posle sastanka čelnika te stranke u Berluskonijevoj rezidenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Rimu. Čikito je naveo i da će Berluskoni uskoro i lično najaviti svoju kandidaturu.

Aktuelni italijanski premijer Mario Monti, bivši profesor ekonomije izabran prošlog novembra da vodi italijansku vladu u jeku finansijske krize, već je rekao da ne želi da se ponovo kandiduje za tu funkciju kada mu istekne mandat.

Protiv Berluskonija vode se procesi zbog optužbi da je plaćao seksualne usluge maloletnici i zloupotreba položaj u pokušaju da to sakrije.

Berluskoni je u novembru prošle godine, nakon što je izgubio apsolutnu većinu u parlamentu, rekao da se neće više kandidovati na izborima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berluskoni kandidat za premijera na narednim izborima

Izvor: Blic, 13.Jul.2012

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni biće kandidat za šefa vlade te zemlje na izborima u proleće 2013, javili su večeras italijanski mediji..."Da, Silvio Berluskoni je kandidat za premijera. Izbora u stranci neće biti jer se njegovom kandidaturom to pitanje ne postavlja", rekao je šef poslaničke...

Nastavak na Blic...

Berluskoni se ponovo kandiduje za premijera

Izvor: Akter, 13.Jul.2012

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni biće kandidat za šefa vlade te zemlje na izborima u proleće 2013, javili su večeras italijanski mediji

Nastavak na Akter...

Berluskoni namerava da se bori za mesto premijera

Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2012

13.07.2012. -..Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni, namerava da se bori za mesto premijera na izborima, koji će biti održani u proleće 2013. godine. Nameru bivšeg premijera, saopštio je lider parlamentarne stranke koju predvodi Berluskoni, "Narod slobode", Fabricio Čikito. Beruskoni je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.