Belgija, optužena dvojica muškaraca za terorizam

Izvor: RTS, 26.Jun.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija, optužena dvojica muškaraca za terorizam

Belgijske vlasti su podigle optužnicu za terorizam protiv dvojice muškaraca koji su uhapšeni tokom sinoćnjih racija, saopštila je u Kancelarija federalnog tužioca.
"Optuženi su za učestvovanje u aktivnostima terorističke grupe", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.
Takođe je saopšteno da je više kuća pretreseno tokom akcija u gradu Vervije, na istoku Belgije, kao i u Turneu u blizini granice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Francuskom.
U tim pretresima nije pronađeno oružje kao ni eksploziv, saopštio je tužilac dodajući da neće biti drugih detalja o tom slučaju dok traje istraga.
Belgija ostaje u stanju povišene pripravnosti nakon napada u martu za koje je odgovornost preuzela Islamska država kada je poginulo 32 ljudi na briselskom aerodromu i u metrou, podsetio je AFP.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.