Avganistan: Helikopter greškom pobio vojnike iz svojih redova

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Helikopter greškom pobio vojnike iz svojih redova

Ministarstvo odbrane Avganistana je saopštilo danas da su petorica vojnika i policajac ubijeni u vazdušnom napadu koji je zapadnoj pokrajini Farah izveo avganistanski vojni helikopter.

AP prenosi saopštenje ministarstva u kojem se navodi da je helikopter koristio "neprecizne informacije dobijene od kopnenih snaga" prilikom izvođenja sinoćnjeg vazdušnog napada.

Navodi se da su vojnike napali pobunjenici u oblasti Bala Buluk, a kada su potražili vazdušnu podršku, helikopter je pogrešno ispalio raketu na kontrolni punkt avganistanskih bezbednosnih snaga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Avganistan: Helikopter greškom pobio vojnike iz svojih redova

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2016

KABUL - Ministarstvo odbrane Avganistana je saopštilo danas da su petorica vojnika i policajac ubijeni u vazdušnom napadu koji je zapadnoj pokrajini Farah izveo avganistanski vojni helikopter...AP prenosi saopštenje ministarstva u kojem se navodi da je helikopter koristio "neprecizne informacije dobijene...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.