Austrijski kancelar podržao stavove Atine pred sastanak sa Ciprasom

Izvor: Blic, 17.Jun.2015, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski kancelar podržao stavove Atine pred sastanak sa Ciprasom

Austrijski kancelar Verner Fajman posetiće danas Atinu, kao prvi šef vlade zemlje članice EU od izbora nove grčke vlade.

On će razgovarati sa premijerom Aleksisom Ciprasom, koji je, u februaru posetio Beč.

Poruka sa kojom Fajman putuje u Atinu je da je potrebna solidarnost sa Grčkom, ali i da treba jasno imati u vodu da solidarnost nije jednosmerna ulica.

Od Grčke Fajman zahteva da se pridržava postignutim dogovorima i primeni potrebne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reforme.

"Politika isključivo usmerena na štednju ne može biti nastavljena. Grčka mora biti u mogućnosti da vraća dugove. Zbog toga podržavam i planove grčke vlade o borbi protiv pronevere poreza. Grci moraju, međutim, da se pridržavaju postignutih dogovora i sprovedu neophodne reforme", naglasio je on.

Fajman se pre par dana založio za odlaganje otplate kredita i usvajanje paketa mera za naredne pet godine sa ciljem stabilizacije ove zemlje.

Tokom posete Fajman će razgovarati i sa predsednikom Grčke Prokopios Pavlopulosom.

Takođe će posetiti jednu bolnicu i jedno preduzeće, te obići projekat za socijalno ugrižene porodice, i sastati se sa predstavnicima sindikata.

Austrija je veoma angažovana u Grčkoj i veoma bi je skupo koštao otpis dugova.

Ukoliko bi došlo do otpisa 50 odsto duga, koliko se pominje, austrijska država bi morala da otpiše oko 4,5 milijardi evra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Grčka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fajman podržao stavove Atine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2015

Austrijski kancelar Verner Fajman izrazio je solidarnost sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom uoči današnjeg sastanka dvojice lidera u Atini, u pokušaju da se prevaziće spor Grčke i njenih kreditora...Fajman, socijaldemokrata koji ima relativno blag odnos prema Atini, rekao je da Grčka treba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.