Austrija: Uhapšene maloletne džihadistkinje

Izvor: Studio B, 11.Jan.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Uhapšene maloletne džihadistkinje

Dve maloletne žene uhapšene su u austrijskim pokrajinama Salcburg i Gornja Austrija koje su htele da se priključe Islamskoj državi.

U Gornjoj Austriji je uhapšena jedna 17-ogodišnja devojka poreklom iz Bosne, a u Salcburgu jedna 16-ogodišnjakinja poreklom iz Čečenije.

Tužilaštvo u Salcburgu je potvrdilo da su uhapšene dve devojke u starosti od 16 i 17 godina koje su pokušale da se priključe Islamskoj državi.

One su se, kako ukazuje tužilaštvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nudile kao supruge borcima Islamske države.

Austrijske vlasti su sigurne da je 16-ogodišnjakinja u kontaktu sa džihadistima, i navodno je po njihovom nalogu regrutovala dalje aktiviste za Islamsku državu.

Ona je, takođe, vrbovala i Bosanku koju su austrijske vlasti uhapsile juče.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojke htele iz Austrije u ID

Izvor: B92, 11.Jan.2015

Dve maloletne devojke uhapšene su u austrijskim pokrajinama Salcburg i Gornja Austrija pošto su htele da se priključe Islamskoj državi...U Gornjoj Austriji je uhapšena jedna 17-godišnja devojka poreklom iz Bosne, a u Salcburgu jedna 16-godišnjakinja poreklom iz Čečenije...Tužilaštvo u Salcburgu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.