Izvor: RuskaRec.ru, 27.Apr.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad uporedio događaje u Siriji i Venecueli

Nije slučajno što scenario događaja u Venecueli, gde se odvijaju masovni protesti protiv vlasti, liči na sirijske događaje, jer u oba slučaja iza njih stoje SAD, izjavio je u intervjuu za venecuelansku televiziju predsednik Sirije Bašar Asad, prenosi RIA Novosti.
„Naravno da su ti događaji slični, zato što je zemlja koja ih planira i sprovodi jedna te ista. To su SAD kao dirigent i zapadne države koje predstavljaju hor”, izjavio je sirijski predsednik.
Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Asadovim rečima, države u Latinskoj Americi su poslednjih nekoliko decenija stale u zaštitu interesa svojih naroda, što je neprihvatljivo za SAD.
„Zato oni koriste ono što se događa u svetu, počev od narandžaste revolucije u Ukrajini sve do nedavnog državnog prevrata, i događaja u arapskim zemljama, u Libiji, Siriji i Jemenu, kako bi to zatim primenile u Latinskoj Americi”, dodao je sirijski lider.
Protesti u Venecueli traju od 4. aprila, posle odluke Vrhovnog suda, koji je ozbiljno ograničio vlasr oposocione narodne skupštine. Odluka je kasnije poništena, međutim pristalice opozicije su izašle na ulice tražeći ostavku suda i održavanje prevremenih izbora..
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Amerika ne dozvoljavaju istragu o incidentu sa hemijskim oružjem"

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2017

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici ne dozvoljavaju da Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OZHO) sprovede istragu o incidentu sa hemijskim oružjem u Han Šejhunu, izjavio je predsednik Sirije Bašar el Asad u intervjuu za venecuelansku televiziju "Tele SUR"...- Svaki put su Sjedinjene...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.