Ana Frank umrla ranije nego što se verovalo

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Frank umrla ranije nego što se verovalo

Ana Frank, jevrejska devojčica koju je njen dnevnik o skrivanju tokom Drugog svetskog rata učinio simbolom žrtava holokausta, verovatno je umrla ranije nego što se mislilo, pokazuje istraživanje Muzeja Ane Frank.

Zaključak istraživanja objavljen je danas, na 70. godišnjicu zvaničnog datuma smrti Ane Frank i njene sestre Margot koji su odredile holandske vlasti posle rata.

Istraživači Erika Prins i Gertjan Brek tvrde, medjutim, da su Ana i Margot verovatno umrle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od tifusa mesec dana ranije, u februaru 1945. godine.

Taj zaključak je donet na osnovu sećanja svedoka i dokumenata. Istraživanjem je još jednom ukazano na teške uslove u kojima su Jevreji živeli u logoru Bergen-Belzen, gde ja Ana Frank umrla kada je imala 15 godina.

Ana je rođena 1929. godine, a njen dnevnik o stradanju Jevreja u okupiranom Amsterdamu tokom Drugog svetskog rata objavio je njen otac 1947. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novo saznanje o Ani Frank

Izvor: Mondo, 31.Mar.2015

Ana Frank, jevrejska devojčica koju je njen dnevnik o skrivanju tokom Drugog svetskog rata učinio simbolom žrtava holokausta, verovatno je umrla ranije nego što se mislilo, pokazuje istraživanje Muzeja Ane Frank...Foto: Guliver/getty images, Andrew Burton..Zaključak istraživanja objavljen je danas,...

Nastavak na Mondo...

Ana Frank umrla ranije nego što se mislilo

Izvor: Radio 021, 31.Mar.2015

Ana Frank, jevrejska devojčica koju je njen dnevnik o skrivanju tokom Drugog svetskog rata učinio simbolom žrtava holokausta, verovatno je umrla ranije nego što se mislilo, pokazuje istraživanje Muzeja Ane Frank...Zaključak istraživanja objavljen je u utorak, na 70. godišnjicu zvaničnog datuma...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.