Američki marinac vezao i mučio devojku u Podgorici

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki marinac vezao i mučio devojku u Podgorici

07.07.2015. - Uprava policije potvrdila da istražuje slučaj

Cr­no­gor­ska po­li­ci­ja je na­kon vi­še­me­seč­nog ću­ta­nja po­tvr­di­la da ipak is­tra­žu­je slu­čaj zlo­sta­vlja­nja u ho­te­lu „Pre­mi­jer“ u Pod­go­ri­ci, či­ji je mogući vi­nov­nik je­dan ame­rič­ki voj­nik. To je na­ve­de­no u do­pi­su ko­ji je di­rek­to­r Upra­ve po­li­ci­je Slav­ko Sto­ja­no­vić do­sta­vio Sa­ve­tu za gra­đan­sku kon­tro­lu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ra­da po­li­ci­je po­vo­dom afe­re „Ho­tel Pre­mi­jer“.

U tom do­ku­men­tu, do ko­jeg je do­šao por­tal IN4S, na­vo­di se da je me­na­džer ho­te­la 22. apri­la oba­vje­stio po­li­ci­ju da je ano­nim­no mu­ško li­ce pet pu­ta po­zi­va­lo na te­le­fo­ne re­cep­ci­je i na en­gle­skom je­zi­ku sa­op­šti­lo sle­de­će: „Na­la­zim se na če­tvr­tom spra­tu ho­te­la i u mo­joj so­bi se na­la­zi de­voj­ka ko­ju sam ve­zao lan­cem. Že­lim da mi do­ne­se­te in­va­lid­ska ko­li­ca ka­ko bih de­voj­ku sta­vio u njih i iz­ba­cio je iz so­be“.

Na­vo­di se i da se to­kom jed­nog od tih pet po­zi­va čuo i ne­po­zna­ti žen­ski glas, ali sa­dr­ži­na raz­go­vo­ra ni­je bi­la ra­zu­mlji­va.

U do­pi­su sto­ji da oso­blje ho­te­la ni­je mo­glo da oba­vi kon­tro­lu svih so­ba na če­tvr­tom spra­tu jer ame­rič­ki dr­ža­vlja­nin ko­ji je bio u jed­noj od tih so­ba ni­je že­lio da otvo­ri vra­ta. Po­tom su u ho­tel sti­gli pri­pad­ni­ci po­li­ci­je, na­kon če­ga je iz­vr­šen pre­tres so­be u ko­joj se na­la­zio ame­rič­ki dr­ža­vlja­nin, pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma pri­pad­nik voj­ske SAD, ali, pre­ma na­vo­di­ma po­li­ci­je, tom pri­li­kom ni­je pro­na­đe­no žen­sko li­ce, ni­ti tra­go­vi na­si­lja.

– Slu­žbe­ni­ci CB Pod­go­ri­ca i pri­pad­ni­ci in­ter­vent­nog vo­da po­šli su do po­me­nu­te so­be, gde su na ula­znim vra­ti­ma za­te­kli ame­rič­kog dr­ža­vlja­ni­na. U nje­go­vom pri­su­stvu, uz po­ziv me­na­dže­ru ho­te­la, iz­vr­šen je pre­gled so­be ko­ju je ko­ri­stio, ali u njoj ni­je pro­na­đe­no žen­sko li­ce, ni­ti bi­lo ka­kvi tra­go­vi ko­ji bi uka­zi­va­li na na­si­lje – pi­še u od­go­vo­ru di­rek­to­ra Upra­ve po­li­ci­je.

Pod­go­rič­ka po­li­ci­ja je u sre­du 22. apri­la oko 11 ča­so­va do­bi­la obaveštenje da se u jed­noj so­bi ho­te­la na­la­zi ve­za­na de­voj­ka. Ona je, na­vod­no, noć pro­ve­la sa jed­nim od go­sti­ju elit­nog pod­go­rič­kog ho­te­la, me­đu ko­ji­ma su bi­li i ame­rič­ki voj­ni­ci. U ho­tel su po­tom iz­ne­na­da upa­la tri po­li­caj­ca pod­go­rič­kog MUP-a i dva in­spek­to­ra u ci­vi­lu ko­ji su do­šli da pro­ve­re na­vo­de iz ano­nom­ne pri­ja­ve. Od re­cep­ci­o­na­ra su zah­tie­va­li da im ka­žu u ko­jim so­ba­ma se na­la­ze ame­rič­ki dr­ža­vlja­ni. Po­li­caj­ci su po­tom kre­nu­li u pro­ve­ru so­ba 605 i 702. Kon­tro­la po so­ba­ma tra­ja­la je oko 15 mi­nu­ta i na­kon to­ga je sve ob­u­sta­vlje­no, a oso­blju ho­te­la ni­je sa­op­šte­no da li su po­li­caj­ci pro­na­šli de­voj­ku i ko je bo­ra­vio u so­ba­ma 605 i 702.

Sa­mo mi­nut na­kon po­li­ci­je i in­spek­to­ra, u ho­te­lu „Pre­mi­jer” po­ja­vio se i či­nov­nik am­ba­sa­de SAD u Pod­go­ri­ci, ko­ji se ras­pi­ti­vao o ano­nim­noj pri­ja­vi.

–Uka­zu­je­mo da se po­li­ci­ja ogla­si­la tek na­kon vi­še­me­seč­nog i upor­nog pro­zi­va­nja od stra­ne na­šeg por­ta­la da se iz­ja­sni o mo­gu­ćem slu­čaj zlo­sta­vlja­nja u ho­te­lu „Pre­mi­jer“. S dru­ge stra­ne, za­ve­ra ću­ta­nja i da­lje je pri­sut­na ka­da su u pi­ta­nju upra­va ho­te­la, tu­ži­la­štvo, ame­rič­ka am­ba­sa­da i tzv. ne­za­vi­sni me­di­ji. Svi oni se, po sve­mu su­de­ći, na­da­ju da će afe­ra „Ho­tel Pre­mi­jer” pa­sti u za­bo­rav, od­no­sno da će još jed­no mo­gu­će iži­vlja­va­nje u re­ži­ji ame­rič­kih voj­ni­ka osta­ti ne­ka­žnje­no. Nji­ho­vo ću­ta­nje da­je po­tvr­du oce­na­ma da je „sa vr­ha“ sti­gao za­htev da se sve za­ta­ška ka­ko ne bi iz­bio me­đu­na­rod­ni skan­dal – na­vo­di se u tek­stu por­ta­la „In4s“.

Pro­ve­ra­va­ju li­stin­ge

O či­ta­vom slu­ča­ju oba­vve­šte­na je i za­me­ni­ca tu­ži­o­ca Ana Ka­le­zić, ko­joj je do­sta­vlje­na slu­žbe­na za­bi­lje­ška, kao i ini­ci­ja­ti­va za iz­da­va­nje li­stin­ga te­le­fon­skih po­zi­va za te­le­fon­ske bro­je­ve na ko­je su pri­mlje­ni spor­ni po­zi­vi. Od su­di­je za is­tra­ge do­bi­je­na je na­red­ba za pre­tres pro­sto­ri­ja mo­bil­nih ope­ra­te­ra u Cr­noj Go­ri u ci­lju iden­ti­fi­ka­ci­je bro­ja, ili bro­je­va, sa ko­jeg su ostva­re­ni na­ve­de­ni po­zi­vi, kao i u ci­lju utvr­đi­va­nja iden­ti­te­ta tog li­ca, pi­še u od­go­vo­ru Slav­ka Sto­ja­no­vi­ća.

Dan

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Google ide u televizijske vode

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Jul.2015, 07:47

Har­dver za Google-ovu plat­for­mu Android TV pro­i­zvod je sa­ra­dnje Asus-a i Google-a, i pri­tom je is­tov­re­me­no i TV Box i kon­zo­la za i­gri­ce..Nexus Player svo­ju o­snov­nu fun­kci­ju re­pro­du­ko­va­nja vrši pre­ko a­pli­ka­ci­ja kao što su YouTube, Netflix...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.