Izvor: Blic, 21.Okt.2016, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki državni tužilac veruje u izborni rezultat

Američki državni tužilac Loreta Linč izrazila je poverenje u američki izborni sistem, ističući da ne vidi nikakvu opasnost po integritet izbornog rezultata.

Linč je na taj način reagovala na to što je republikanski kandidat Donald Tramp tokom poslednje debate sa konkurentkinjom iz redova demokrata Hilari Klinton odbio da kaže da li će poštovati izborne rezultate ako izgubi.

Američki državni tužilac je novinarima rekla da svih 50 država ima sredstva da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zašititi izborni sistem od "napada i hakovanja", prenosi AP.

Prema njenim rečima, veoma bi bilo teško ijednom stranom akteru da pokuša da utiče ili promeni izborne rezultate.

Tramp je danas na predizbornom skupu u Delaveru, nakon debate, rekao da je spreman da obeća da će prihvatiti izborne rezultate - ako pobedi, prenosi "Ej-Bi-Si njuz".

- Želeo bih da obećam i da se obavežem svim svojim glasačima i pristalicama i svim građanima SAD da ću u potpunosti prihvatiti rezultate ovih istorijskih predsedničkih izbora - ukoliko pobedim - rekao je Tramp, a potom je, kako navode AFP i Rojters, napomenuo da će prihvatiti "čist izborni rezultat", ali da zadržava pravo da ga ospori u slučaju da se rezultat može dovesti u pitanje.

Tramp je do sada više puta tvrdio da su izbori "namešteni".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.