Ambasadora SAD u Seulu napao pristalica ujedinjenja Koreja

Izvor: Kurir, 05.Mar.2015, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadora SAD u Seulu napao pristalica ujedinjenja Koreja

Muškarac u trenutku napada na Liperta uzvikivao: "Južna i Severna Koreja treba da se ponovo ujedine"

SEUL - Američkog ambasadora u Južnoj Koreji Marka Liperta napao je muškarac koji je kod sebe imao brijač i uzvikivao da dve rivalske Koreje treba da se ponovo ujedine, javili su južnokorejski mediji i policija.

Televizija YTN je javila da je muškarac u trenutku napada na Liperta uzvikivao: "Južna i Severna Koreja treba da se ponovo ujedine".

Ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << televizija je precizirala da se povrede nanete Lipertu ne čine opasnim po život i da je napadača po imenu Kim uhapsila policija koja ga trenutno ispituje, preneo je AP.

Televizija, međutim, nije iznela druge detalje.

Lipert (42) je preuzeo dužnost ambasadora u Seulu prošle godine i vrlo je popularan u Južnoj Koreji, navodi AP i dodaje da je njegova žena u toj zemlji rodila i dete kome je par dao srednje ime korejskog porekla.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki ambasador u Seulu posečen brijačem

Izvor: Blic, 05.Mar.2015

Američkog ambasadora u Južnoj Koreji Marka Liperta napao je juče muškarac koji je kod sebe imao brijač i uzvikivao da dve rivalske Koreje treba da se ponovo ujedine, javili su južnokorejski mediji i policija...Televizija YTN je javila da je muškarac u trenutku napada na Liperta uzvikivao: "Južna...

Nastavak na Blic...

Severna Koreja: Napad na ambasadora kazna za ratne huškače

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2015

Severnokorejska novinska agencija KCNA opisala je napad nožem na američkog ambasadora Marka Liperta u Seulu kao "kaznu" za odluku SAD da nastavi sa zajedničkim vojnim vežbama sa Južnom Korejom..."To je samo kazna za američke ratne huškače", javila je državna agencija KCNA u kratkoj vesti u kojem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.