Akcija Negujmo srpski jezik u Švajcarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2017, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Negujmo srpski jezik" u Švajcarskoj

U Ambasadi Republike Srbije u švajcarskoj prestonici, Bernu, održana je akcija "Negujmo srpski jezik", uz podršku Ministarstva prosvete i kulture, koja za cilj ima da obeleži značaj srpskog jezika među ljudima koji su životni putevi odveli među druge narode, kulture i jezike.

Akcija je održana 17. i 18. juna a počela je uz himnu akcije "Negujmo srpski jezik" u izvedbi dečjeg hora "Čarolija" i prvi je skup ove vrste u inostranstvu.

"Švajcarska je odabrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog skoro 200.000 Srba koji u njoj žive, kao i zbog činjenice da Srpska dopunska škola u ovoj zemlji ima preko 1.500 učenika, što je čini najbrojnijom u čitavoj dijaspori", reči su ambasadorke Srbije u Švajcarskoj Snežane Janković.

Na događaju, izloženi su posteri akcije "Negujmo srpski jezik" u kojima slavne ličnosti afirmišu pravilan govor i otklanjaju jezičke nedoumice, a posteri će biti izloženi i u drugim gradovima u Švajcarskoj, gde se nastava odvija na srpskom jeziku.

Događaju su prisustvovali ministar kulture i informisanja Srbije, Vladan Vukosavljević, koji je istakao da je zadovoljstvo odazvati se "našim" ljudima u inostranstvu.

Među zvanicama našao se i predsednik Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, Ljubivoje Ršumović, koji se drugog dana obeležavanja akcije susreo sa srpskim pesnicima, piscima i kulturnim poslanicima koji žive i rade u Švajcarskoj.

Tokom dvočasovnog druženja sa decom, on je govorio o lepoti, bogatstvu i potrebi čuvanja i negovanja srpskog jezika, posebno kod dece koja su rođena i odrastaju u inostranstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Akcija "Negujmo srpski jezik" u Švajcarskoj

Izvor: RTS, 20.Jun.2017, 09:22

U Ambasadi Republike Srbije u Švajcarskoj održana je akcija "Negujmo srpski jezik", koja za cilj ima da obeleži značaj srpskog jezika među ljudima koje su životni putevi odveli među druge narode, kulture i jezike. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.