Advokat: Erdoganove tužbe neće biti obustavljene u Nemačkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2016, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Erdoganove tužbe neće biti obustavljene u Nemačkoj

Tužbe koje su podnete u Nemačkoj zbog navodnog vređanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana neće biti obustavljene, upkos njegovoj najavi da će povući tužbe koje je podneo prema licima koja je optužio da su ga vređala.

Pravni zastupnik Erdogana, nemački advokat Ralf Hoeker izjavio je danas agenciji DPA da se Erdoganovo saopštenje o odustajanju od tužbi "odnosi samo na Tursku" i da se "za sada ništa nije promenilo u Nemačkoj".

U Turskoj je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stotina ljudi optuženo za vređanje Erdogana.

Turska je u aprilu uputila zahtev Nemačkoj da optuži TV-komičara Jana Bemermana zbog satiričnog teksta o Erdoganu.

Nemačka kancelarka ANgela Merkel odobrila je u aprilu istragu zbog sumnje da je Bemerman uvredio predsednika Turske, a tužioci još nisu doneli odluku o tužbenom zahtevu.

Na kritiku Zapada o merama koje je Turska preduzela posle neuspelog puča 15. jula, turski predsednik je u petak pozvao Evropsku uniju i SAD da "gledaju svoja posla", ali je najavio da će, "kao znak dobre volje", odustati od sudskih sporova s licima optuženim da su ga vređala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Erdoganove tužbe neće biti obustavljene u Nemačkoj"

Izvor: B92, 30.Jul.2016

Berlin -- Tužbe koje su podnete u Nemačkoj zbog navodnog vređanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana neće biti obustavljene...Pravni zastupnik Erdogana, nemački advokat Ralf Hoeker izjavio je agenciji DPA da se Erdoganovo saopštenje o odustajanju od tužbi "odnosi samo na Tursku" i da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.