Abdel Fatah el Sisi odbacio optužbe sudanskog predsednika

Izvor: Blic, 25.Maj.2017, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abdel Fatah el Sisi odbacio optužbe sudanskog predsednika

Predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi odbacio je optužbe sudanskog predsednika Omara el Bašira da su pobunjenici koristili egipatska oklopna vozila u napadu u regiji Darfur.

Sisi je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom naglasio da se Egipat ne meša u tuđe sukobe, niti kuje zavere protiv bilo koga, prenosi AP.

Bašir je izjavio kako su oružane snage Sudana u subotu odbile dva napada u Darfuru i da su zaplenile egipatska oklopna vozila.

Tenzije između dve zemlje na severu Afrike porasle su nakon spora oko dela teritorije u na obali Crvenog mora, poznate kao "Halaib trougao".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.