AZILANTI VAN ŠENGENA: Nikola Sarkozi želi izbegličke centre u Africi, Srbiji i Bugarskoj

Izvor: Kurir, 05.Sep.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AZILANTI VAN ŠENGENA: Nikola Sarkozi želi izbegličke centre u Africi, Srbiji i Bugarskoj

Ne verujem u reformu šengenske zone, već je treba obnoviti, rekao je Sarkozi

PARIZ - Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi izjavio je danas da bi trebalo da se otvore prihvatni centri za izbeglice u severnom delu Afrike, Srbiji ili u Bugarskoj

Sarkozi je rekao da bi u tim centrima bio ili ne odobren azil, pre nego što uđu u šengensku zonu.

"Ne verujem u reformu šengenske zone, već je treba obnoviti", rekao je Sarkozi uz ocenu da svaka zemlja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << toj zoni treba da ima istu migracionu politiku.

Prema njegovim rečima, status političke izbeglice bi trebalo da se dobije pre puta preko Sredozemnog mora.

"Posle toga je kasno. Trebalo bi otvoriti i prihvatne centre u zemljama severne Afrike, kao i u Srbiji ili Bugarskoj, jer te dve zemlje nisu u šengenskom prostoru", ocenio je bivši francuski predsednik.

Sarkozi je rekao da bi se na taj način izbegao tako veliki priliv migranata i tragedije na Sredozemnom moru.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarkozi: Centar za izbeglice treba otvoriti u Africi i Srbiji

Izvor: Blic, 05.Sep.2015

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi izjavio je danas da bi trebalo da se otvore prihvatni centri za izbeglice u severnom delu Afrike, Srbiji ili Bugarskoj, gde bi azil izbeglicama bio odobren ili ne, pre nego što uđu u šengensku zonu...- Ne verujem u reformu šengenske zone, već je treba obnoviti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.