Završena sednica Predsedništva SNS, čeka se obraćanje Vučića

Izvor: Press, 14.Apr.2014, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena sednica Predsedništva SNS, čeka se obraćanje Vučića

U sedištu SNS u Beogradu očekuje se konferencija za novinare, kojima će se obratiti lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Predsedništvo stranke razmatralo je dosadašnji tok razgovora o formiranju vlade, a očekuje se da će lider SNS Aleksandar Vučić o tome sutra obavesti i Glavni odbor, kao i da će biti donete konkretne odluke. 

Nakon sednice Predsedništva, ali i sutrašnje sednice Glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odbora, trebalo bi da bude jasnije kako će izgledati nova vlada.

Kako su do sada nagoveštavali funkcioneri SNS, nova vlada bi trebalo da ima 16 ili 17 ministarstava, SNS neće imati više od šest ministara, da će najverovatnije u vladi ostati Lazar Krstić, kao i da će neki od ekonomskih resora voditi Kori Udovički.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović očekuje da vlada bude formirana do 27. aprila.

"Nadam se da ćemo u sedmici nakon 20. aprila imati i formiranu vladu. Ne mogu da kažem tačan dan zbog tehničkih i protokolarnih razloga - predlaganja zakona, vremena koje će poslanici provesti u raspravi - ali do nedelje, 27. aprila, verujem da ćemo imati izabranu vladu", rekao je ranije Stefanović.

Konstitutivna sednica parlamenta zakazana je za sredu, 16. april, ali još nije poznato da li će tog dana, pored verifikaciju manadata novim poslanicima, biti izabran i novi predsednik parlamenta, ili će taj deo posla biti ostavaljne za četvrtak, a možda, kako je ranije rekao Stefanovoić, i posle Vaskrsa.

Stefanović je rekao da se u SNS razmišlja da u naredne četiri godine dođe do rotacije na mestu predsednika Skupštine Srbije, odnosno da se se predsednik bira na po godinu dana.

Naprednjaci su tokom prošle sednice imali razgovore o formiranu vlade sa predstavnicima SPS i NDS, kao i sa SVM, koji su nakon razgovora pozvali da učestvuju u vladi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glavni odbor SNS o budućoj vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2014, 01:13

Glavni odbor Srpske napredne stranke počeo je danas oko 16.00 sednicu na kojoj bi predsednik SNS-a Aleksandar Vučić trebalo da predloži koncepciju i sastav buduće Vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.