SDS-LDP: Nemamo demokratiju kao 2012, nikako nećemo sa SNS

Izvor: N1 televizija, 25.Apr.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS-LDP: Nemamo demokratiju kao 2012, nikako nećemo sa SNS

Predsednici Socijaldemokratske stranke i Liberalno-demokratske partije, Boris Tadić i Čedomir Jovanović, rekli su da je koalicija SDS-LDP-LSV sigurno prešla cenzus, ali da ne žele da licitiraju sa procentima jer se još čekaju rezultati sa Kosova.

Tadić je na konferenciji za novinare u izbornom štabu koalicije SDS-LDP-LSV u Dom omladine Beograda, rekao da su birački odbori te koalicije registrovali brojne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nepravilnosti tokom glasanja, i da će tražiti da se one utvrde u skladu sa zakonom, i u roku koji je za to previđen. “Nemamo demokratiju kakvu smo imali do 2012. godine. Naša koalicija će se boriti za povratak demokratije za koju smo se izborili posle 5. oktobra”, poručio je Tadić.

On je rekao da je koalicija SDS-LDP-LSV sigurno prešla cenzus, i da očekuje da će popraviti rezultat kada stignu rezultati sa biračkih mesta u Vojvodini i Beogradu gde stranke članice te koalicije imaju veliki broj simpatizera.

Čedomir Jovanović čestitao je lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću na pobedi na izborima, kao i svim listama koje su prešle cenzus, a to su, prema podacima SDS-LDP-LSV, pored te koalicije i SNS-a, još i SPS, SRS, DS, Dosta je bilo i DSS-Dveri.

Lider LDP-a je dodao i da je velika sramota za jednu evropsku zemlju da četiri sata posle zatvaranja birališta, još nema nikakvih zvaničnih rezultata izbora.

“Ne mogu da vam kažem procente, čekamo Kosovo, tamo je glasalo oko 50.000 ljudi, to će uticati na rezultate, ali ne menja da su sve liste koje sam pomenuo parlamentarne”, istakao je Jovanović.

Boris Tadić i Čedomir Jovanović poručili su da ta koalicija neće sarađivati sa SNS-om koju smatraju odgovornom za urušavanje demokratije u Srbiji. Oni su ocenili da su spekulacije u javnosti o saradnji SDS-a i LDP-a sa SNS-om, samo nanele štetu njihovoj koaliciji.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.