Rezultati ponovljenih izbora potvrdili pobedu SNS-u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 05.Maj.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezultati ponovljenih izbora potvrdili pobedu SNS-u Vranju

Nakon ponovljenih izbora na 3 biračka mesta, Gradska izborna komisija saopštila je konačne rezultate prema kojima je SNS u Vranju ubedljivo pobedio sa 46,66 % glasova i u Gradskoj skupštini imaće 35 od 65 odbornika.

Ponovoljeni izbori nisu doneli bitne promene konačnih rezultata sa svih 106 biračkih mesta, pa je ubedljiva većina pripala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << naprednjacima, dok će do sada vladajući SPS, sa osvojenih 19,84 % glasova imati ukupno 15 odborničkih mesta.

Podršku Jedinstvenoj Srbiji koja je na lokalne izbore izašla samostalno, dalo je 9,3 % birača i u novom sazivu Gradske skupštine imaće 7, a Demokratska stranka 4 odbornička mandata sa osvojenih 5,85 % glasova.

Za koaliciju SDS-LDP glasalo je 5,18 % izašlih birača i oni će imati 3 odbornika, a jednog predstavnika u lokalnom parlamentu imaće i manjinska Zelena stranka koja je na izborima osvojila 2,34 % glasova.

Podsetimo, zbog brojnih nepravilnosti, izbori su ponovljeni na 3 biračka mesta, a aktuleni gradonačelnik i lider vranjskog SPS-a Zoran Antić, zbog izbornog poraza od naprednjaka, ranije je najavio da će ponuditi ostavku Gradskom odboru socijalista.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.