WADA razmatra zabranu nikotina tokom takmičenja!

Izvor: Blic, 01.Apr.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WADA razmatra zabranu nikotina tokom takmičenja!

Svetska antidoping agencija (WADA) razmatra mogućnost da uvrsti nikotin na listu zabranjenih supstanci tokom trajanja takmičenja, rekao je lekar Olivije Rabin.

"O tome se mnogo raspravlja. Znamo da je nikotin koristan u pojedinim sportovima", rekao je Rabin na sastanku u Parizu povodom borbe protiv

dopinga.

On je istakao da nije cilj uhvatiti sportiste koji puše cigarete, već one koji nikotin koriste kako bi poboljšali svoje nastupe i dodao da brojna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istraživanja pokazaju razliku između konzumiranja cigareta i konzumiranja čistog nikotina koji se koristi kao stimulans.

"Razmotrićemo predlog da čist nikotin uvrstimo na listu zabranjenih supstanci. Ne možemo sprečiti nijednog sportistu da puši, to bi bilo veoma strogo", rekao je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez nikotina tokom takmičenja?

Izvor: B92, 01.Apr.2011

Svetska antidoping agencija (WADA) razmatra mogućnost da uvrsti nikotin na listu zabranjenih supstanci tokom trajanja takmičenja, rekao je lekar Olivije Rabin..."O tome se mnogo raspravlja. Znamo da je nikotin koristan u pojedinim sportovima", rekao je Rabin na sastanku u Parizu povodom borbe protiv...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.