Ukrajina ima dodatni rok za Eurobasket, moguća delimična promena domaćinstva

Izvor: Blic, 23.Mar.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina ima dodatni rok za Eurobasket, moguća delimična promena domaćinstva

Na sastanku FIBA Evrope u Minhenu, odlučeno je da se promeni domaćinstvo Evropskog prvenstva B divizije za košarkaše uzrasta do 18 godina. Planirano je da se turnir održi u Donjecku, a odluka o promeni doneta je u saradnji sa Košarkaškim savezom Ukrajine.

Razlog je politička situacija u Ukrajini, a promena domaćinstva će ujedno omogućiti da sve resurse preusmeri na organizaciju Eurobasketa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2015 godine, što je Ukrajincima primarno.

Odbor FIBA Evrope je imenovao Bugarsku za alternativnog domaćina turnira za mlađe košarkaše, a Ukrajini su date podrška i dodatno vreme kako bi se obezbedile garancije za organizaciju Eurobasketa.

Za svaki slučaj, odbor je ovlastio Sekretarijat da pripremi alternativni plan u slučaju da dođe do potpune ili delimične promene domaćinstva. Plan će, u saradnji sa Košarkašim savezom Ukrajine, biti predstavljen na sledećem sastanku u Minhenu 15. maja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fiba dala rok Ukrajini do sredine maja

Izvor: RTS, 23.Mar.2014

Nakon sasatnka borda Fiba Evropa, koji je u subotu održan u Minhenu, Ukrajina je dobila dodatno vreme da pruži garancije da je sposobna da organizuje Evropsko prvenstvo za košarkaše 2015. godine. Konačna odluka 15. maja...Bord Fiba Evropa zasedao je u subotu u Minhenu, a jedna od najvažniji tački...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.