Sve manje stranih turista u Turskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2016, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve manje stranih turista u Turskoj

Broj stranih turista u Turskoj pao je u aprilu za skoro 30 odsto, usled bezbednosne zabrinutosti i napetih odnosa sa Rusijom, saopštili su turski zvaničnici.

Prema podacima turskog ministarstva turizma, Tursku je prošlog meseca posetilo 1,75 miliona stranih turista, što je manje u odnosu na 2,43 miliona iz aprila prošle godine, prenosi agencija AP.

Ovaj trend je, kako ocenjuje AP, zabrinjavajući za ekonomiju Turske koja se uveliko oslanja na prihode iz turističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sektora.

Turska je bila pogođena nizom tragičnih bombaških napada, na čijem udaru su se dva puta našli turisti u Istanbulu, i takođe je u sukobu sa kurdskim militantnim grupama na jugoistoku zemlje, navodi američka agencija.

Spor sa Moskvom zbog turskog obaranja ruskog vojnog aviona u novembru prošle godine je još jedan od razloga manjeg broja posetilaca iz Rusije, ocenjuje AP.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.