Poslednji dan prelaznog roka

Izvor: RTS, 31.Jan.2011, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji dan prelaznog roka

Internet portal Radio-televizije Srbije uživo prati poslednji dan prelaznog roka. Najveći transfer očekuje se između Liverpula i Čelsija, a zvezda roka trebalo bi da bude Fernando Tores.

Balas Dzudzak i PSV su se dogovorili oko produžetka ugovora, tako da opcija prelaska u Juventus, bar u ovom prelaznom roku, ne dolazi u obzir.

Đuzepe Rosi se nalazi u Londonu i vrlo je verovatno da kreće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na pregovore sa Totenhemom. "Pevci" su ranije kontaktirali Atletiko Bilbao i pokušali da dovedu Fernanda Ljorentea, ali je njihova ponuda odbijena. Tim sa Vajt Hart Lejna je u nedelju pustio Robija Kina na pozajmicu u Vest hem, pa bi bilo logično da jedan napadač popuni ispražnjeno mesto.

Napadač Juventusa Amauri završava pregovore sa Parmom. Agent igrača i predstavnici dva kluba u Milanu finalizuju detalje u vezi sa pozajmicom koja će trajati do kraja sezone.

Suli Muntari je napustio Inter i prešao u engleski Sanderlend. U pitanju je šestomesečna pozajmica, a na kraju sezone će Sanderlend imati opciju da u potpunosti otkupi ugovor reprezentativca Gane.

Iz Italije stižu nova nagađanja u vezi sa transfer kretanjima crno-belih iz Torina. Juventus, navodno, pokušava da dovede Miku Ričardsa iz Mančester sitija, ali i napadača Valensije Alehandra Domingeza.

Boško Janković ostaje u Đenovi. Siniša Mihajlović je pokušao da proširi srpsku koloniju u Firenci, ali su Đenovljani glatko odbili ponudu Fiorentine.

Aston vila će pozajmiti Stivena Ajrlenda Njukaslu, u klub će stići Majkl Bredli iz Borusije Menhengladbah. Žerar Ulije je odbacio mogućnost prodaje Ešlija Janga, za kog se interesovao Liverpul.

Fernando Tores je na pragu prelaska u Čelsi, a izveštaji sa Ostrva tvrde da se trenutno pregovara o plati koju će napadač primati. Brojka - 175 hiljada funti nedeljno.  

Barselona veruje da njihov tim može biti još jači, pa će trener Gvardiola pokušati da angažuje Mišela Bastosa iz Liona. Verovatnije je da će Bastos napustiti Žerlan na leto, ali ne bi bilo iznenađenje, kada bi Katalonci završili posao do kraja dana.

Volfsburg, nakon prodaje Edina Džeka, ima dovoljno novca na raspolaganju, pa "vukovi" polako rekonstruišu svoj tim. Ku Džačeol je nova akvizicija Stiva Meklarena. Mladi reprezentativac Južne Koreje došao je u Bundesligu za nešto manje od milion evra. Džeferson Farfan je stigao u klub iz Šalkea, a Tundžaj Šanli iz Stouka privodi pregovore kraju i vrlo je blizu dolaska na Folksvagen arenu.

Obafemi Martins prošao je lekarske preglede i obezbedio radnu dozvolu, pa ga sada samo formalnosti dele od dresa Birmingema. Nigerijac će ostatak sezone provesti na pozajmici iz ruskog Rubina.

Karvaljo de Oliveira Amauri je blizu odlaska iz Juventusa. Italijanski mediji navode da se napadač ne nalazi sa ostatkom ekipe u timskim prostorijama, pa je sve izvesnije da će napustiti klub. Amauri je prethodnih dana odbio prelazak u Fulam i Vest Brom, ali bi lako moglo da se desi da rođeni Brazilac ode na pozajmicu u Palermo ili Parmu.

Inter i dalje dosta radi na pojačavanju igračkog kadra. Nakon dovođenja Pacinija i Karže, Masimo Morati želi svom treneru da omogući jaču konkurenciju na poziciji levog beka. Imena u igri su Domeniko Krišito iz Đenove i Juto Nagamoto iz Ćezene. Za mladog Japanca, osim Intera, interesuju se Milan i Juventus. 

Nikola Žigić je velika želja novog vlasnika Rasinga. Mediji u Španiji već su preselili Žigića u Santander, ali menadžer Birmingema je izjavio da ništa ne zna o toj situaciji. Ono što je novo u priči sa Rasingom jeste njihova namera da u tim dovedu još jednog Srbina, i to Milana Jovanovića. Engleski mediji imaju informaciju da će pregovori uskoro početi i da bi Jovanović, ako se sve tri strane usaglase, mogao da se oproba u Primeri.

Liverpul bi mogao eventualni novac od prodaje Toresa da prosledi Njukaslu, a zvezda ove epizode prelaznog roka bi mogao da postane Endi Kerol. Mladi napadač Engleske dugo je na oku najvećim klubovima, a Liverpul je za njegove usluge spreman da ponudi 30 miliona funti. Inače, tim sa Enfilda je u prethodnim danima želeo da angažuje Maria Gomeza iz Bajerna, ali dva kluba nisu uspala da dođu do dogovora. Rekordni transfer u Engleskoj i dalje je u vlasništvu Mančester junajteda, koji je 2002. godine potrošio 30 miliona funti na dovođenje Rija Ferdinanda iz Lidsa.

Serhio Aguero za sada ostaje u Atletiku iz Madrida, jer su "jorgandžije" odbile ponudu Totenhema tešku 45 miliona evra. Predsednik Madriđana kaže da je cena okvirno dobra, ali da omaleni Argentinac nije na prodaju.

Juventus u dosadašnjem delu transfer perioda nije mnogo uradio, ali se danas očekuje prava bura u kojoj će učestvovati Stara dama. Prva ideja je Rojston Drente, pozajmljeni igrač Reala koji nastupa u Erkulesu. Za najkritičniji deo ekipe, napad, Đuzepe Marota će pokušati da zaključi dogovor sa Alesandrom Matrijem iz Kaljarija. Problem bi moglo da bude obeštećenje, a čelni ljudi kluba sa Sardinije svog napadača procenjuju na 18 miliona evra.

Nikola Legrotalje na pragu je prelaska u Milan. Ovaj 33-godišnji defanzivac nije imao dovoljno prilike za igru u Juventusu, pa je odlučio da pređe u redove "roso-nera". Iako je najavljivano da će ugovor biti potpisan na dve i po godine, Legrotalje će dogovoriti saradnju koja će trajati narednih šest meseci. 

Fernando Tores je predao pismeni zahtev za transfer, a pojedini igrači Liverpula su izjavili da Španac već više od godinu dana ne ulaže svoj maksimum i da se ne bori dovoljno za klub. Prva ponuda Čelsija, koja je sadržala Danijela Staridža i 30 miliona funti je glatko odbijena, a Liverpul sada traži 50 miliona, odnosno 40 miliona i Nikolasa Anelku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tores helikopterom napustio Liverpul

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jan.2011

LIVERPUL, 31. januara 2011. (Beta-AP) - Fudbaler Liverpula Fernando Tores napustio je trening centar kluba u helikopteru, čime su se pojačala nagađana da bi španski reprezentativac mogao da pojača Čelsi. Britanski mediji prenose da je Čelsi spreman da plati 50 miliona funti za centarfora, ali...

Nastavak na NaDlanu.com...

Ko će gde poslednjeg dana roka?

Izvor: B92, 31.Jan.2011

Poslednji dan zimskog prelaznog roka se bliži kraju...Već je obavljeno nekoliko velikih transfera, među prvima je Edin Džeko koji je početkom januara iz Volfzburga došao u Mančester siti..Milanu su se pridružili Antonio Kasano, Mark van Bomel, i Urbi Emanuelson, a Real je u svoj tabor doveo Emanuela...

Nastavak na B92...

Tores: Nadam se da ću u subotu dati gol Liverpulu

Izvor: Blic, 01.Feb.2011, 12:20

Zvezda prelaznog roka, Fernando Tores koji je za čak 50 miliona funti prešao iz Liverpula u Čelsi, debitovaće za svoj novi klub - protiv dosadašnjeg..."Kada god sam igrao protiv Čelsija to je samo po sebi donosilo ogromnu motivaciju jer su to uvek posebne utakmice, one od najvećeg značaja za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.