Osuđen zbog podsticanja na doping

Izvor: B92, 18.Mar.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen zbog podsticanja na doping

Francuz Bernard Sajnc osuđen je u Parizu na godinu dana zatvora, zbog toga što je podsticao sportiste da koriste doping.

Sajnc, koji je radio kao medicinski savetnik, osuđen je i za nelegalno praktikovanje medicine 1998. i 1999. godine. Sajnc je osuđen zato što je biciklistima 'Festine' na Tur D'Fransu 1998. godine dostavljao testosteron i druga doping sredstva. Policija je tada u timskom vozilu pronašla veliku količinu nedozvoljenih sredstava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je zbog toga osuđen na dve godine zatvora, jednu uslovno.

Istraga protiv 66-godišnjeg Sajnca pokrenuta je maja 1999. godine. Okrivljeni je na sudu negirao sve optužbe i tvrdio da je samo primenjivao homeopatiju, kao alternativni metod lečenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U zatvoru zbog navođenja sportista na dopingovanje

Izvor: RTS, 18.Mar.2010

Francuz Bernard Sajnc osuđen je danas u Parizu na dve godina zatvora, jednu uslovno, zato što je podsticao sportiste da se dopinguju. Sajnc je osuđen i za nelegalno praktikovanje medicine 1998. i 1999. godine. ..Okrivljeni je negirao optužnice i tvrdio da je samo primenjivao homeopatiju, alternativni...

Nastavak na RTS...

Zatvor zbog navođenja sportista na dopingovanje

Izvor: NaDlanu.com, 19.Mar.2010, 12:25

PARIZ, 18. marta 2010. (Beta-AP) - Francuz Bernard Sajnc osuđen je u Parizu na dve godina zatvora, jednu uslovno, zato što je podsticao sportiste da se dopinguju. Sajnc je osuđen i za nelegalno praktikovanje medicine 1998. i 1999. godine. Okrivljeni je negirao optužnice i tvrdio da je samo primenjivao...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.