O protivniku sve najbolje

Izvor: Glas javnosti, 05.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O protivniku sve najbolje

Vitezovi belog sporta, nosioci drugog i trećeg reketa sveta, Španac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković odmeriće snagu u polufinalu drugog grend slema sezone, Otvorenog prvenstva Francuske. Na terenima Rolan Garosa, nadomak Pariza, i Srbin i Španac su još jednom dokazali da su istinski vitezovi belog sporta jer su, pričajući o sutrašnjem meču polufinala, jedan o drugom imali samo reči hvale.

Naravno, prvi se otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Novak Đoković (21), koji je, bez dvoumljenja, pred predstavnicima sedme sile priznao kako je poslao trenera da pogleda bar delić meča u kome je Rafael Nadal za svoj 22. rođendan „slistio“ zemljaka 9. nosioca Nikolasa Almagra sa 3:0 (6:1, 6:1, 6:1).

- Kada sam ušao u svlačionicu, Nadal je vodio sa 5:1 u trećem setu. Rekao sam treneru da požuri i odgleda barem taj poslednji gem. Palo mi je na pamet da će da odigra barem jedan loš udarac - ispričao je Nole uz osmeh.

Nosioci drugog i trećeg reketa sveta do sada su odigrali deset mečeva, od kojih je Đoković dobio tri, ali nikada na šljaci. Poslednji njihov duel na šljaci, pre dve nedelje u Hamburgu, Španac je dobio sa 2:1.

SRBI ČESTITALI NADALU ROĐENDAN

Konstatujući da je imao još jedan naporan dan na poslu, te da ga očekuje još teži, Novak je u svom dnevniku zapisao nekoliko rečenica, te da se kao malo dete od sveta odraslih koji ga smaraju sakrio u svlačionicu kod juniora.

- Završio se još jedan težak dan na poslu. Svi Srbi su u svlačionici čestitali Nadalu rođendan. Kao da pokušavaju da ga „vrbuju“ da zaigra za našu reprezentaciju. Svlačionica na centralnom terenu se sve više prazni, tako da će biti više „mars“ čokoladica za ostale. Dosadili su mi matori, pa sam odlučio da se družim malo sa juniorima... Da se podmladim.

- Odigrao je dosta dobro, ali nisam imao sreće u ključnim poenima. Ipak, nikada nisam bio u boljoj formi. Unapredio sam igru na šljaci, imam više samopouzdanja. Velikim mečevima prilazim drugačije nego prethodnih godina.

Novak se potom složio da je predstojeći meč sa Nadalom na šljaci ultimativni sportski izazov.

- Još nije izgubio na Rolan Garosu. Veliki je to izazov, i ja ne želim da izađem na teren samo sa željom da dam sve od sebe. Ne, ja želim da izađem na teren i pobedim.

Nadal, koji važi za „kralja šljake“, svestan je da ga još dve pobede dele od obaranja Borgovog rekorda postavljenog 1978. do 1981. godine.

- Sada možemo samo da pričamo, ali važno je ono što ćemo pokazati na terenu. Đoković može da odigra zaista lepo na šljaci. Pobedio je u Rimu, igrao je polufinala u Hamburgu i Monaku. Gubio je samo od Federera i mene. Svašta može da se desi - oprezan je Španac.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković i Nadal u polufinalu Rolan Garosa

Izvor: Deutsche Welle, 05.Jun.2008

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković ukrstiće reket u petak sa nekrunisanim kraljem šljake, Rafaelom Nadalom, u polufinalnom meču Otvorenog prvenstva Francuske koji je na Rolan Garosu već prozvan «borba petlova».

Nastavak na Deutsche Welle...

Danas na Rolan Garosu: Nole ili Rafa za finale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2008, 01:37

PARIZ - Trinaestog dana Rolan Garosa na programu su muška polufinala. U prvom meču, koji se igra od 13 časova na terenu "Filip Šatrije" srešće se aktuelni šampion Rafael Nadal i treći teniser sveta Novak Đoković, dok će posle njih meč odigrati Rodžer Federer i iznenađenje turnira...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Safina u finalu, Ana ili Jelena broj 1

Izvor: Kurir, 06.Jun.2008

PARIZ, 5. juna (Tanjug) - Ruska teniserka Dinara Safina prva je finalistkinja Otvorenog prvenstva Franucuke u Rolan Garosu, pošto je danas u polufinalu savladala zemljakinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:3, 6.2. Ovim porazom Kuznjecove, pobednica drugog polufinalnog duela koji se igra između dve najbolje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.