Korićani i Zastava gradski prvoligaši (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 19.Jun.2017, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korićani i Zastava gradski prvoligaši (FOTO)

Fudbaleri Zastave ostvarili cilj – plasman u Prvu gradsku ligu, ubedljivom pobedom protiv Hajduka

Utakmicama 26. kola danas je završeno prvenstvo i u Drugoj gradskoj ligi. Ekipe Korićana i Zastave plasirale su se u viši rang, a Erdoglija 1931, kao trećeplasirana, pokušće da se izbori za mesto u Prvoj gradskoj ligi kroz baraž.
Sve tri ekipe iz vrha tabele su u poslednjem kolu zabeležile pobede, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << da se njihov redosled nije promenio. Korićani i Zastava osvojili su prva dva mesta sa po 55 bodova, dok je sa bodom manje Erdoglija 1931 završila na trećem mestu.
Pehar Fudbalskog saveza grada Kragujevca biće uručen ekipi Korićana, koja ima bolji međusobni skor u odnosu na drugoligaša sa Bubnja. Prvi susret na Bubnju završen je 1:1, a Korićani slavili na svom terenu sa 1:0 i osvojili naziv prvaka Druge gradske lige.
Zastava je danas kao domaćin pobedila Hajduk iz Jovanovca sa 5:0, ali utisak sa ovog susreta pokvarila su nesportska ponašanja i međusobna koškanja igrača u drugom poluvremenu, zbog čega je sudija Lazar Radojković pokazao četiri crvena kartona, od kojih tri domaćinu i jedan gostima. U 65. minutu isključeni su kapiten Zastave Gavrilo Nikčević, njegov saigrač Milan Živković rezervista Milan Mitrović, dok je na drugoj strani crveni karton dobio Aleksandar Majstorović iz Hajduka.
Seriju pogodaka za domaćina otvorio je najbolji strelac lige Nikčević u 17. minutu iz jedanaesterca, nakon što je kapiten gostiju Miloš Marković u svom kaznenom prostoru oborio Stefana Ljušića. Na 2:0 povisio je Nikčević u 35. minutu svojim 36. pogotkom u ovoj sezoni.
Gosti iz Jovanovca su u prvom poluvremenu propustili tri povoljne prilike za pogotke, pošto su Miloš Đurić, Saša Stanišković i Ivan Živadinović bili neprecizni, pa se na odmor otišlo sa dva gola prednosti za Zastavu.
U drugom poluvremenu Stefan Ljušić je het-trikom obezbedio domaćinu ubedljivu pobedu. U 61. minutu on je na centaršut Slobodana Miloševića loptu poslao u mrežu golmana gostiju Srđana Babalja i povećao rezultat na 3:0. Deset minta kasnije Ljušić je solo akkcijom postigao svoj drugi pogodak na utakmici, a u 78. minutu izvanrednim udarcem sa 25 metara isti igrač je postavio konačan rezultat – 5:0 za Zastavu.
Stefan Ljušić, trostruki strelac, danas je ulepšao pobedu Zastave na Bubnju
ZASTAVA – HAJDUK (Jovanovac) 5:0 (2:0)

Igralište:
Pomoćni teren stadiona na Bubnju.
Gledalaca: 50.
Sudija: Lazar Radojković.
Pomoćnici: Nikola Nešković, Darko Petrović.
Strelci: Nikčević u 17. i 35, Ljušić u 61, 71. i 78. minutu.
Žuti kartoni: Lukić (Zastava), Babaj (Hajduk).
Crveni kartoni: Nikčević, Mitrović (sa klupe), Živković (drugi žuti karton) (Zastava), Majstorović (Hajduk).
ZASTAVA: Lukić, Premović,Osmani (od 76. Veselinović), Aćimović (od 62. Sredojević), Živković, Milošević, Nikčević, Ljušić, Ptodanović, Živanović (od 80. Erić), Lazović.
HAJDUK: Babalj, Ristić, Janković, Antonijević, Đurić, Rakić, Stanišković, Aleksić, Majstorović, Marković, Živadinović.
Pobedu u gostima u duelu sa Divostinom zabeležili su i fudbaleri Korićani (2:1) i tako zadržali prvu poziciju na tabeli, a Erdoglija 1931 je na svom terenu pobedila istim rezultatom ekipu 21. oktobra. Veliko iznenađenje priredio je Košutnjak, koji je kao domaćin izgubio od Azbesta iz Stragara sa 5:3, dok je Maršić poražen od Bagremara 5:1. Susret u Cvetojevcu između Seljaka i Kremenca nije odigran, jer poslednjeplasirani gosti iz Rogojevca nisu došli. Slobodna je bila ekipa Žeželja.
Od predsednika Korićana Žarka Biorca obavešteni smo da će pehar Fudbalskog saveza grada Kragujevca ovom klubu biti uručen narednog vikenda, kada će se u Korićanima organizovati i jedna revijalna utakmica.
Ekipa Korićana je odličnim igrama u prolećnom delu sezone osvojila prvo mesto u Drugoj gradskoj ligi
Prvenstvo je danas završeno i u Trećoj gradskoj ligi sa osam ekipa. Prvo mesto osvojila je ekipa Bratstva 1975 iz Erdeča, koja se plasirala u viši rang, Drugu gradsku ligu, i pored prvog poraza ovoj sezoni, koji je danas doživela u derbiju sa Pobedom u Beloševcu (3:5). Dobrača je savladala Slogu iz Lužnica 2:0, a Bukurovac je kao gost pobedio Seljaka u Malim Pčelicama sa 2:1. Susret Šumarice 2008 – Borac (NM) nije odigran.
U Drugu gradsku ligu plasirala se obnovljena ekipa Bratstvo 1975 iz Erdeča
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

FK Apolon 4 se plasirao u Kadetsku ligu Srbije

Izvor: KGsport.info, 19.Jun.2017

Pobedom protiv čačanskog Borca od 1:0 (1:0) u drugoj baraž utakmici za popunu Kadetske lige Srbije, ekipa Apolona 4 je po prvi put u kratkoj istoriji kluba uspela da se dokopa najkvalitetnijeg ranga takmičenja. Iako su prvu utakmicu u Čačku izgubili sa 1:2, mladi fudbaleri Apolona 4 nisu se predavali...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.