Klizač Hanju doneo prvu medalju Japanu

Izvor: B92, 14.Feb.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizač Hanju doneo prvu medalju Japanu

Japanac Juzaru Hanju doneo je prvu zlatnu medalju Japanu na ZOI u Sočiju u umetničkom klizanju, uprkos velikim problemima koje je imao na takmičenju.

Hanju je imao padove već u prvom i trećem skoku, ali to nije iskoristio favorit, Kanađanin Patrik Čen jer je napravio čak tri greške.

"Bio sam jako nervozan i jako umoran, ali me je pobeda iznenadila. Nisam zadovoljan svojim programom. Mislio sam da neću pobediti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i bio sam jako tužan", rekao je Hanju.

Bronzana medalja pripala je Kazahstancu Denisu Tenu, ali su reprezentativci Japana potpuno obeležili dan, na petom mestu je bio Tacunaki Mačida, dok je Daisuke Takanaši takmičenje završio na šestoj poziciji.

Opširniju priču o Hanjuu pročitajte u našem specijalu Soči 2014.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZOI, UMETNIČKO KLIZANJE: Prežaljeni Hanju osvojio zlato

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Feb.2014

Japanac Juzuru Hanju prevazišao je sve nevolje u Sočiju, a onda je svojoj zemlji doneo prvu zlatnu olimpijsku medalju u muškoj konkurenciji umetničkog klizanja.. (FOTO: AP). On je u prvom skoku pao, a zatim i u trećem, pa je posle svoje vežbe kleknuo na pod i stavio šake na led, misleći da je...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.