Jokić parirao šampionu

Izvor: Danas, 24.Nov.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić parirao šampionu

Beograd - Golden Stejt je protiv Denvera uspeo da poravnaNBA rekord kada je najbolji start sezone u pitanju, koji deli sa Hjuston Roketsima (sezona 1993/94) i Vašington Kapitalsima (1948/49). Voriorsi su 15. trijumf u sezoni ostvarili protiv Nagetsa (118:105); tako da su i dalje jedini neporaženi tim u ligi.

U odsustvu povređenih Žofrea Lovernja i Jusufa Nurkića Nikola Jokić dobio je dovoljno prostora u igri. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Srpski ruki je za 27 minuta ostvario dabl-dabl učinak od 11 poena i isto toliko skokova, šutirajući iz igre 3/7. U duelima sa iskusnim Endruom Bogutom, startnim centrom aktuelnog NBA šampiona bilo je evidentno da Jokiću još uvek fali fizička snaga da bi u duel igri bio kompetitivniji. Srpski polivalentni igrač u centarskoj liniji apsolutno je svestan pomenutog nedostatka, osim na terenu, dobar deo vremena provodi u teretani jačajući telo, sa akcentom na rameni deo, težeći pritom da poveća odraz.

Bruklin je iznenadio zahuktali Boston (111:101), briljirao je centar Bruk Lopez (23p, 10sk), kao i iskusni plej Džeret Džek (22p). Na festivalu koševa Nju Orleans je savladao Finiks (122:116) zahvaljujući fantastičnom Entoniju Dejvisu (32p, 19sk). Nakon oporavka od povrede ramena Dejvis je na drugom uzastopnom meču ostvario impresivan individualni učinak, predvodivši Pelikanse do vezanih trijumfa. U postavi Finiksa posebno dobar bio je Erik Bledsou (29p).

Rezultati

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voriorsi dominantno do istorijskih 16-0

Izvor: B92, 25.Nov.2015, 09:04

Golden Stejt Voriorsi ušli su u istoriju NBA lige kao prvi tim koji je sezonu počeo sa 16 uzastopih pobeda...Aktuelni šampion je do najboljeg starta sezone u istoriji stigao dominantnom pobedom nad Los Anđeles Lejkersima 111:77 u svom Orakl centru...Voriorsi su već posle prvog perioda imali 19 poena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.