Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatskoj oduzet bod, kazna 100.000 evra

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) kaznila je danas Hrvatsku oduzimanjem jednog boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, sa dve utakmice bez prisustva publike, a Fudbalski savez (HNS) sa 100.000 evra, saopštili su HNS i Uefa.

''Zbog 'rasističkog ponašanja' kako stoji u odluci Disciplinske komisije, HNS je dobio izuzetno tešku kaznu, najtežu u svojoj istoriji", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saopštio je HNS na svom sajtu povodom kazne zbog slučaja "svastika".

Uefa je takođe odredila da Hrvatska dve naredne utakmice u evropskim takmičenjima igra bez prisustva publike, kao i da preostale utakmice u kvalifikacijama na domaćem terenu ne može da igra na stadionu Poljud u Splitu. Hrvatskoj je na svom terenu preostao duel sa Bugarskom.

Hrvatska tako kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine nastavlja sa 13 umesto osvojenih 14 bodova, ali uprkos tome ostaje prvoplasirana ekipa u grupi H.

U saopštenju se ističe da je ova kazna nastavak teških kazni zbog ponašanja huligana.

Hrvatska je kažnjena zbog kukastog krsta na terenu stadiona Poljud tokom utakmice sa Italijom (1:1) u kvalifikacijama, 12. juna. Policija još nije pronašla odgovorne za taj incident.

Hrvatska je zbog nereda huligana na utakmici Italija - Hrvatska bila kažnjena zatvaranjem jedne tribine i novčanom kaznom od 80.000 evra, a zbog rasističkog ponašanja na meču sa Norveškom igranjem pred praznim stadionom i 55.000 evra.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović uputio je ranije pismo predsedniku Uefe Mišelu Platiniju u kojem je izrazio zabrinutost za sudbinu hrvatske fudbalske reprezentacije tokom disciplinskog postupka i apelovao na manju kaznu.

U medijima se pominjala mogućnost da Hrvatska bude kažnjena izbacivanjem iz nastavka takmičenja ili oduzimanjem šest bodova.

U saopštenju Uefe navodi se da Hrvatska ima pravo na žalbu tri dana od dana slanja obrazloženja odluke.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatima oduzet bod, 2 meča bez publike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2015

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) oduzela je reprezentaciji Hrvatske jedan bod u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, dve utakmice kao domaćin igraće bez prisustva publike, a nacionalni savez (HNS) kažnjen je novčano sa 100.000 evra, objavio je HNS na zvaničnom sajtu...Kazna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

HRVATI LIKUJU ZBOG SMEŠNE KAZNE: Dobro smo prošli, nismo izbačeni sa EP 2016!

Izvor: Kurir, 23.Jul.2015

UEFA je kaznila Hrvatsku oduzimanjem jednog boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, sa dve utakmice bez prisustva publike, a Fudbalski savez (HNS) sa 100.000 evra..ZAGREB - Hrvatski mediji su uglavnom zadovoljni odlukom Disciplinske komisije UEFA da "vatreni" ne budu izbačeni iz kvalifikacija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.