Gasprom kupuje Crvenu zvezdu?

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2014, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom" kupuje Crvenu zvezdu?

Fudbalski klub Crvena zvezda uskoro će biti privatizovan, a novi vlasnik - kompanija "Gasprom" u ovaj posao uložiće 100 miliona evra, piše "Blic".

Kako navodi list, dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju 19. oktobra, povodom 70 godina od oslobodjenja Beograda, označiće i početak nove ere u poslovanju nekadašnjeg prvaka Evrope.

"Gasprom" je već generalni sponzor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Crvene zvezde od 2010. godine, a aktuelni ugovor ističe 2015, dok je Putin počasni predsednik FK Crvena zvezda. Prema pisanju lista, ruski energetski gigant želi stoprocentno vlasništvo nad klubom što znači da želi da pod kontrolom ima sve.

U to je uključena kupovina zemljišta na kojem se nalazi stadion i objekti koji se nalaze u ulici Ljutice Bogdana. Država će na ime kompenzacije dobiti 40 miliona, a grad Beograd za zemljište 20 miliona evra dok će za dugovanja kluba "Gasprom" izdvojiti 40 miliona evra.

Rusi će u klubu postaviti svoj menadžment s tim da visokopozicioniranog žele Petra Škundrića, nekadašnjeg ministra energetike i aktuelnog predsednika Sportskog društva Crvena zvezda.
Pogledaj vesti o: Gasprom,   Fudbal,   Vladimir Putin,   Nova godina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gazprom kupuje Crvenu Zvezdu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2014

BEOGRAD - FK Crvena zvezda uskoro će biti privatiziran, a novi vlasnik - firma "Gasprom" u ovaj posao uložit će 100 milijuna eVra, piše današnji "Blic"...Kako navodi list, dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina u Srbiju 19. septembra, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, označiće...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.