Čeferin: Svim članicama UEFA po milion evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeferin: Svim članicama UEFA po milion evra

Prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin najavio je da će svih 55 članica te organizacije, među kojima je i Fudbalski savez Srbije, dobiti milion evra na osnovu "uplate solidarnosti".

UEFA je u sezoni 2015/2016 ostvarila profit od 102 miliona evra, računajući i Evropsko prvenstvo u Francuskoj, povećala svoje rezerve na 633 miliona, pa želi da nagradi nacionalnih saveza.

"Odlični finansijski rezultati naših reprezentacija omogućili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su "solidarnost uplate". Uloga UEFA nije da akumulira bogatstvo, nego da pomaže svojim članicama i podupire razvoj fudbala", rekao je Čeferin na Kongresu u Helsinkiju.

Slovenac je još jedom odbacio formiranje zatvorene Lige šampiona, istakavši da novac nema vlast.

"Nikada nećemo dozvoliti takvu ligu i da nas ucenjuju klubovi, ali i manipulišu "manjim" ligama. To nije u skladu sa našim vrednostima i idealnima", rekao je Čeferin.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FSS dobija milione evra od UEFA!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Apr.2017

Prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin najavio je da će svih 55 članica te organizacije, među kojima je i Fudbalski savez Srbije, dobiti milion evra na osnovu "uplate solidarnosti"...UEFA je u sezoni 2015/2016 ostvarila profit od 102 miliona evra, računajući i Evropsko prvenstvo...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.