CSKA ponovo optužena zbog rasizma navijača

Izvor: Blic, 23.Sep.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSKA ponovo optužena zbog rasizma navijača

Evropska fudbalska unija (UEFA) optužila je moskovski CSKA zbog rasizma navijača u porazu od 5:1 u Lligi šampiona protiv Rome.

UEFA je saopštila da je ovo treći incident ovakve vrste moskovskih navijača od početka godine.

UEFA je naglasila da ruskom šampionu preti kazna i zbog navijačkih nereda prošle nedelje u Rimu.

Navijači su se sukobili sa policijom na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Olimpijskom stadionu i meč je bio prekinut na dva minuta u drugom poluvremenu.

UEFA je saopštila da će se povodom ovog slučaja Disciplinska komisija sastati 3. oktobra.

CSKA će sledeće nedelje dočekati mingenski Bajern pred praznim tribinama, zbog toga što su navijači tog kluba prošle sezone istakli ekstremne desničarske simbole protiv Mančester Sitija i Viktorije Plzen.

Pored CSKA, sa kaznom se suočava i Roma zbog toga što su njihovi navijači koristili baklje i bacali petarde na teren.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Incident

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UEFA: Novi postupak protiv CSKA Moskve

Izvor: Sportal.rs, 23.Sep.2014

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je postupak protiv CSKA Moskve zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Rome u Lige šampiona. Navijači ruskog kluba navodno su skandirali rasističke povike, a i sukobili su se s policijom na stadionu “Olimpiko” u Rimu, u kojoj je CSKA izgubio od Rome...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.