Bogataški duel: Čelsi - Mančester siti, u nedelju od 17 časova na SK1

Izvor: Blic, 25.Okt.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogataški duel: Čelsi - Mančester siti, u nedelju od 17 časova na SK1

Kakav bi to derbi trebalo da bude... Čelsi – Mančester Siti, na “Stamford Bridžu”. Drugi protiv trećeg na tabeli Premijer lige. Deli ih samo bod, a mnogo toga im je zajedničko. Prenos je u nedelju, od 17 časova na Sport klubu, SK1.

Gazde su im prebogate, imaju sjajne fudbalere, ali i šampionske snove i želju da slave u nedeljnom obračunu u Londonu. Oba tima su u odličnoj formi. “Plavci” su u seriji od četiri trijumfa u svim takmičenjima, dok su “građani” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vezali tri pobede.

“Plavci” će u nedelju biti slabiji za menadžera Žozea Murinja, kojeg je FA Engleske suspendovao zbog isključenja u prošlom kolu protiv Kardifa (SK 1 će prenositi i konferenciju za novinare proslavljenog trenera u 16.30 sati). Čelsi i Mančester Siti ukupno su odigrali 147 utakmica. Ekipa iz prestonice upisala je 61. pobedu, 49 poraza, a 37 mečeva završeno je nerešenim rezultatom.Ipak, u poslednjih pet mečeva „plavci“ su čak četiri puta poraženi od tima iz Mančestera, uz samo jedan remi.

Od 2000. do danas Čelsi je, međutim, mnogo uspešniji. Od 26 utakmica u svim takmičenjima, dobili su 16, Siti osam, a samo dva meča su završena nerešenim rezultatom.Najubedljiviju pobedu u istoriji ostvario je Čelsi, u sezoni 2007/08 kada je bilo 6:0 za „plavce“. Rivalitet između klubova izražen je i zbog vlasnika, ruskog milijardera Romana Abramoviča (Čelsi) i još bogatijeg šeika Mansura (Mančester Siti).

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogataški duel: Čelsi – Mančester siti, u nedelju od 17 časova na SK1

Izvor: Dzungla.org, 25.Okt.2013

Kakav bi to derbi trebalo da bude… Čelsi – Mančester Siti, na “Stamford Bridžu”. Drugi protiv trećeg na tabeli Premijer lige. Deli ih samo bod, a mnogo toga im je zajedničko. Prenos je u nedelju, od 17 časova na Sport klubu, SK1.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.