Izvor: HotSport.rs, 14.Feb.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALPSKO SKIJANJE: Nojrojteru pripao slalom u Japanu

Iznenađenja nisu izostala ni drugog takmičarskog dana u japanskom gradu Juzava Naeba.


Feliks Nojrojter
pobednik je slaloma u mestu gde se njegov otac pre 41. godinu plasirao na pobedničko postolje. Nemac je do prvog trijumfa u sezoni stigao u vremenu 1.50,93 minuta i za 0,05 sekundi nadmašio drugoplasiranog veterana Andre Mirera iz Švedske. Marko Švarc iz Austrije iznenadio je plasmanom na podijum sa 24 stotinke zaostatka za Nojrojterom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << /> Nojrojterov zemljak Fric Doper trku je završio na četvrtom mestu ispred dvojca iz Austrije Digrubera i Mata.
– Naravno, osećaj je mnogo dobar. Bila je teška trka danas, tokom druge vožnje padala je kiša. Niste imali sreće sa vremenom, ali ste sjajno pripremili stazu, rekao je Nojrojter za ‘FIS’.
Marsel Hiršer, koji je odustao na prvoj stazi, i dalje vodi u generalnom plasmanu sa 1045 bodova. Na drugom mestu nalazi se Henrik Kristofersen. Norvežanin je zauzeo sedmo mesto u Japanu, i tako učvrstio vođstvo u poretku slaloma sa 716 bodova.
Karavan Svetskog kupa vraća se u Evropu gde će sledeće nedelje u francuskom Šamoniju biti održane trke spusta i alpske kombinacije.
Pripremio: Miloš Ristanović
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Posle 41 godine, porodica Nojrojter na vrhu Japana

Izvor: B92, 14.Feb.2016

Nemački skijaš Feliks Nojrojter trijumfovao je u slalomu u okviru Svetskog kupa u japanskoj Juzava Naebi. 41 godinu nakon što se njegov otac našao na pobedničkom postolju u japanskom skijalištu, Feliks Nojrojter je na istom mestu pobedio.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.