Izvor: Blic, 01.Okt.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Agresija SAD na sirijsku vladu dovešće do tektonskih promena

Ukoliko Sjedinjene Američke Države pokrenu vojnu akciju protiv sirijske vlade i oružanih snaga, to će dodatno podeliti zemlju i dovesti do "zastrašujućih, tektonskih promena" na Bliskom Istoku, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, a prenela agencija RIA Novosti.

"Ako SAD pokrenu direktnu agresiju prema Damasku i sirijskoj vojsci, to će uzrokovati strašnu tektonsku promenu ne samo u toj zemlji, već i u čitavom regionu", istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Zaharova tokom televizijske emisije, koja će u celini biti emitovana večeras, preneo je sajt RT.

Bez vlade u Damasku, u Siriji će nastati politički vakum, koji bi ispunile "takozvane umerene snage koje, zapravo, nisu umerene, već su teroristi svih vrsta, a sa njima ne može da bude razgovora", rekla je Zaharova.

"Kasnije će se situacija pogoršati kao što se to dogodilo u Iraku. Znamo da je Iračka vojska (Sadama Huseina) postala osnova Islamske države. Sve protiv čega se sada bore koalicija na čelu sa SAD i Rusija proističe iz tih snaga", rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Rojters podseća da Rusija i SAD u Siriji podržavaju suprotstavljene strane u konfliktu.

Prekid vatre u Siriji, koji su nedavno dogovorili SAD i Rusija, nedavno je propao, a ruski avioni su danas bombardovali položaje pobunjenika severno od grada Alepo.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Američka agresija na sirijsku vladu dovešće do tektonskih promena

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2016

Ukoliko Sjedinjene Američke Države pokrenu vojnu akciju protiv sirijske vlade i oružanih snaga, to će dodatno podeliti zemlju i dovesti do "zastrašujućih, tektonskih promena" na Bliskom Istoku, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, a prenela agencija RIA Novosti...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.