Turska vojska granatirala položaje džihadista u Siriji

Izvor: RTS, 02.Maj.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska vojska granatirala položaje džihadista u Siriji

Najmanje 34 pripadnika Islamske države poginula su tokom granatiranja položaja te terorističke organizacije u Siriji, koji su sprovele turska artiljerija i bespilotne letilice, lansirane sa juga zemlje, saopštila turska vojska.
U napadima, koji predstavljaju odgovor na raketne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napade ID na južnu tursku provinciju Kilis, uništeno je šest vozila i pet položaja za pucanje Islamske države.
Turske haubice i rakete prvo su pogodile položaje ID na udaljenosti od oko 12 kilometara južno od granice sa Sirijom, a onda su četiri drona, koja su poletela iz baze Indžirlik na jugu Turske, uništila ostale mete, navela je vojska.
Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je prošle nedelje da će SAD postaviti sistem za ispaljivanje raketa u blizini granice sa Sirijom.
Kilis i okolna područja na granici dve zemlje česta su meta raketnih napada Islamske države prethodnih meseci.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.