Turska daje SAD bazu blizu Sirije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska daje SAD bazu blizu Sirije

Turska je danas i zvanično potpisala sporazum sa Sjedinjenim Državama, čime se koalicionim snagama predvođenim SAD dozvoljava korišćenje vazduhoplovne baze Indžirlik, nedaleko od sirijske granice, saopštilo je danas tursko Ministarstvo spoljnih poslova. 

Sporazum o korišćenju baze isključivo se odnosi na borbu protiv Islamske države i ne uključuje podršku iz vazduha kurdskim borcima na severu Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << , prenela je agencija Rojters.

Dogovor su postigli predsednici Barak Obama i Redžep Tajip Erdogan, o čemu su još prošle nedelje pisali američki mediji.

Tada je objavljeno da će američke snage koristiti bazu na istoku Turske za poletanje aviona i bespilotnih letelica u borbi protiv Islamske države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

I zvanično odobren sporazum o korišćenju baze Indžirlik

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2015

Turska je danas i zvanično odobrila dogovor sa Sjedinjenim Američkim Državama, prema kom se koalicionim snagama predvođenim SAD dozvoljava korišćenje vazduhoplovne baze Indžirlik, nedaleko od sirijske granice, saopštilo je danas tursko Ministarstvo spoljnih poslova...Sporazum o korišćenju baze...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.