Teroristi beže, ruska pomoć nas vodi do pobede

Izvor: B92, 12.Feb.2016, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Teroristi beže, ruska pomoć nas vodi do pobede"

Alepo -- Godine žestokih sukoba pretvorile su stari deo sirijskog grada Alepo u naselje prepuno kršom i prašinom, prenosi CNN.

Dopisnik američke televizije je obišao grad u kome se vode velike borbe snaga sirijske vojske i naoružane opozicije, grad koji je nekada bio industrijski i kulturni centar regije.

“Nekada širom sveta poznati hotel Kan al-Vazir je spaljen do temelja, dok prolazimo kroz puste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hodnike zraci sunca prodiru kroz polomljena stakla. Na ulicama okolo nalaze se uništene zgrade, za koje smo mislili da nisu ništa drugo nego napuštene ruine. Otkrili smo da ljudi i dalje tamo žive“, navodi se u reportaži.

Komandant snaga lojalnih sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu rekao je da ne može da se seti kada je moral u vojsci bio bolji.

“Stvari su se značajno promenile, teroristi sada beže ka Turskoj, beže od Sirijaca i naših saveznika. Samo je pitanje meseca kada ćemo odneti konačnu pobedu, zahvaljujući ruskoj podršci. Ne možete da nas pobedite, mi smo odlučni u tome da želimo da pobedimo i mi smo lojalni predsedniku Asadu“, naveo je vojnik koji se predstavio kao Abu Muhamed.

Tokom razgovora iznad glava novinara i vojnika konstantno su preletali vojni avioni, a eksplozije su se čule svakog momenta.

“Pobunjenici su samo nekoliko metara dalje od nas. Pokušavaju da se iskradu, ali kada ih otkrijemo, oni padaju“, rekao je snajperista.

Sa druge strane, pripadnici opozicije kažu da su ih napadi ruskih aviona, iranskih milicija i sirijske vojske jednostavno “zaklali“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Džihadisti beže u panici, uz rusku pomoć idemo do pobede"

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2016

Godine ratovanja i žestokih sukoba pretvorile su Alepo u potpuno razrušen grad. Svuda su ruševine, krš i prašina, a u gradu se i dalje vode žestoke borbe između Vojske Sirije i naoružane opozcije, prenosi CNN...Dopisnik američke televizije je obišao grad koji je nekada bio industrijski i kulturni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.