TRAMP: Neka Putin bombarduje Siriju, to će ga samo iscrpiti!

Izvor: Kurir, 05.Okt.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP: Neka Putin bombarduje Siriju, to će ga samo iscrpiti!

Američki bogataš smatra da ruskom predsedniku treba dati da reši situaciju u Siriji, pa i po cenu gubitka uticaja SAD-a na Bliskom istoku.

U nekoliko intervjua koje je dao, Donald Tramp, republikanski predsednički kandidat na izborima 2016. u SAD-u, ponovio je kako je u redu da Rusija bombarduje terorističke ciljeve u Siriji, makar to značilo i da na taj način Bliski istok "curi iz ruku" SAD-a.

Pa i pod cenu gubitka uticaja SAD-a na Bliskom istoku, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ruskom predsedniku Vladimiru Putinu dopustiti da reši situaciju u Siriji u korist tamošnjeg režima Bašara al-Asada, smatra Tramp.

"Irak je katastrofa, Libija čak nije ni država. Možete doneti zaključak ako samo pogledate Libiju, pogledajte šta smo tamo učinili - to je haos. Ako pogledate Sadama Huseina s Irakom, i ono što smo mi tamo napravili - to je haos. Isto će se dogoditi sa Sirijom", zaključuje Tramp, jedan od najvećih američkih investitora i pretendent na mesto predsednika SAD-a.

On smatra kako su SAD potrošile previše novca na zemlje u kojima su izgubile uticaj i da bi više trebalo da se fokusiraju na domaću politiku i situaciju u svojoj zemlji.

Voditelj NBC-ja postavio mu je pitanje vezano za rusko bombardovanje u Siriji, kazavši kako Rusi možda gađaju pobunjenike koji imaju podršku SAD.

"Govorite o ljudima koje ne znamo. Mi se borimo protiv Asada i borimo se za ljude, pomažemo ljudima, a čak ni ne razumemo ko su ti ljudi. A upravo bi ti pobunjenici kojima pomažemo mogli da budu gori od Asada. Ne govorim da je Asad dobar momak", objasnio je Tramp.

"Sviđa mi se što Putin bombarduje ISIL. Reći ću vam zašto. Putin mora da se rešiti ISIL-a, jer ne želi da oni dođu u Rusiju", kaže ovaj bogataš dodajući kako se nada da će Putin tamo toliko iscrpiti svoje snage da će "moliti da izađe iz Sirije".

"Samo gledajte, iscrpiće ga to. Potrošiće bogatstvo. Svi koji su došli na Bliski istok nisu dobili ništa osim problema", tvrdi Tramp koji nije oduševljen silnim američkim ratovima koji samo iscrpljuju SAD, dok bi se novac mogao koristiti u druge svrhe.

(Dnevnik.hr)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.