Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Obezbediti pristup Alepu pod nadzorom UN

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer pozvao je danas na obezbeđivanje humanitarnog pristupa pod nadzorom UN sirijskom gradu Alepu, ocenivši da jednostrani tročasovni dnevni prekid vatre nije dovoljan, javlja AP.

"Humanitarni pristup ne može da bude pod kontrolom samo jedne strane u sukobu", rekao je Štajnmajer za "Frankfurter Algemajne Cajtung".

Kako je šef nemačke diplomatije dodao, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "jednostrano proglašen prekid vatre u trajanju od tri sata dnevno nije dovoljan da bi se izbegla humanitarna katastrofa".

Jedan visoki humanitarni zvaničnik UN je već rekao da je potrebna 48-satna pauza svake nedelje kako bi se dostavila pomoć, podseća američka agencija.

Ruska vojska, koja se bori zajedno sa sirijskim vladinim snagama u građanskom ratu u Siriji, obećala je dnevni, trosatni prekid vatre u Alepu kako bi se omogućilo dostavljanje humanitarne pomoći oblastima pod opsadom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.