Srbija pomaže Alepu: Odleteo avion iz Niša

Izvor: juGmedia, 20.Okt.2016, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pomaže Alepu: Odleteo avion iz Niša

NIŠ – Avion sa oko 50 tona humanitarne pomoći Vlade Srbije poleteo je danas oko 17.45 sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu za sirijski grad Alepo, u prisustvu ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Čepurina i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.

Čepurin je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << uoči poletanja ruskog aviona s pomoći rekao da je to isključivo humanitarna akcija Srbije, koja na najbolji mogući način pokazuje dobru i veliku dušu srpskog naroda.

To je humanitarna akcija Srbije za Sirijce koji stradaju u terorističkoj ofanzivi. To je pomoć za sirijsku decu i sirijsko civilno stanovništvo kome je sada ova pomoć veoma potrebna, rekao je Čepurin.

Čepurin je dodao da se akcija ostvaruje apsolutno u okvirima međunarodnog prava i u okviru napora koji preduzimaju Ujedinjene nacije.On je podsetio daje Srbija na human način primila izbeglice sa Bliskog istoka.

Ministar Dačić je za TV RTV kazao da su u sirijski grad Alepo poslati paketi u kojima se nalazi ulje, brašno, šećer, tri elektro-agregata, 2.000 vojničkih čebadi, lekovi, nosila, donji veš, lekovi, gaze i sapuni za pranje ruku„Mi ne odbijamo da učestvujemo u humanitarnim akcijama“, rekao je Dačić.

U Alepu, drugom po veličini sirijskom gradu, vode se oštre borbe između sirijskih i ruskih snaga i pobunjenika i pripadnika Islamske države koji drže deo grada.

(Mondo, Jugmedia)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.