Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2015, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spriječen odlazak Tunižana u konfliktne zone

Vlasti Tunisa spriječile su više od 12.000 Tunižana da se priključe redovima džihadista u inostranstvu od marta 2013. godine, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nažem Garsali.

"Ministarstvo je spriječilo odlazak 12.490 Tunižana u okviru napora u ograničavanju putovanja u zemlje u kojima postoje sukobi, poput Iraka, Sirije i Libije", rekao je Garsali. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Prema njegovim riječima, između 2.000 i 3.000 građana uspjelo je da ode u te konflikte zone i oni sada predstavljaju "veliku prijetnju za bezbjednost zemlje".

Tunis se suočava s rastućim brojem džihadista koji su od 2012. godine ubili nekoliko desetina vojnika i policajaca.

Prvi put su 18. marta ove godine mete napada bili civili. Ukupno 22 strana turista ubijena su ispred muzeja Bardo u centru glavnog grada.

Odgovornost za taj napad je preuzela Islamska država.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.