Slobodna Palmira - put ka oslobođenju Rake

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slobodna Palmira - put ka oslobođenju Rake"

Palmira -- Ruske snage uspele su da deaktiviraju više od 1.500 mina koje su džihadisti ID ostavili u drevnom gradu Palmira u Siriji.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je snimke na kojima su prikazani ruski specijalci koji rade na deaktivaciji.

Potparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova potvrdila je ove navode i rekla da je sirijska armija uspešno oslobodila i grad Al Kvarjatah >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3. aprila i da je to dobar put za oslobađanje Dier el Zora i Rake.

Sirijske snage su uz pomoć Rusije oslobodile Palmiru 27. marta, a ta pobedna, kako se navodi, nije samo strateška već i simbolička.

Grad je bio pod kontrolom ID deset meseci, u toku kojih su teroristi uništili brojne drevne građevine i skulpture.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.