Sirijska vojska zauzela selo u blizini Alepa

Izvor: Blic, 13.Feb.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska zauzela selo u blizini Alepa

Snage sirijske vlade zauzele su još jedno mesto u blizini Alepa, približavajući se delovima tog grada koje drže pobunjenici, saopštili su sirijska državna televizija i opozicioni aktivisti.

Trupe su oko podneva zauzele selo Tamura, u jeku intenzivnih granatiranja i vazdušnih napada ruskih vojnih aviona, navode državna televizija i sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Opservatorija je ranije danas saopštila da je turska vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << granatirala sektore pod kontrolom kurdskih snaga u severnoj sirijskoj provinciji Alep.

Turske snage su više puta gađale teritoriju pod kontolom kurdskih snaga u Siriji.

AP navodi da vojsci, nakon Tamura, i dalje ostaje nekoliko sela i gradova za preuzimanje kontrole, uključujući Hajan, Anadan, Harajtan i Kfar Hamra, kako bi u potpunosti opkolile pobunjenike u Alepu.

Borbe su usledile dan pošto su SAD i Rusija postigle dogovor o okončanju neprijateljstava u Siriji, kako bi počeo mirovni proces i prekinuo se egzodus civila iz te zemlje.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OFANZIVA ASADA: Sirijska vojska na korak od opkoljavanja Alepa (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 13.Feb.2016

Snage sirijske vlade zauzele su još jedno mesto u blizini Alepa, približavajući se delovima tog grada koje drže pobunjenici, saopštili su sirijska državna televizija i opozicioni aktivisti. Trupe su oko podneva zauzele selo Tamura, u jeku intenzivnih granatiranja i vazdušnih napada ruskih vojnih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.