Sirijska vojska ušla u provinciju Deir el Zor

Izvor: RTS, 28.Jul.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska ušla u provinciju Deir el Zor

Snage sirijske vlade i njihovi saveznici napredovali su u borbi protiv Islamske države u selu istočno od Rake, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.
U saopštenju Sirijske opservaatorije, sa sedištem u Londonu, snage sirijske vlade i njihovi saveznici su došli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na četiri kilometara od grada Madan, čime su prvi put sa zapada prešli granicu provincija Raka i Deir el Zor.

Opservatorija je javila o nedavnom napretku sirijske vojske u toj oblasti u blizini teritorije pod kontrolom snaga koje podržavaju SAD, koje se takođe bore protiv Islamske države u Raki, uporištu džihadista.
Pokrajina Deir el Zor, koja se graniči sa Irakom na istoku, skoro je u potpunosti pod kontrolom Islamske države, podseća Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kurdi OSLOBODILI polovinu grada Rake! U toku su najstravičnije ulične borbe do sada! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2017

SDF je opkolio grad i ostavio mali prostor militantima Islamske države da manevrišu oko Rake..Sirijske demokratske snage (SDF) pod vođstvom Kurda uspele su da zauzmu skoro pola Rake nakon više od mesec dana u ofanzivi, izjavio je u četvrtak portparol američke koalicije...SDF firing on ISIS positions...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.