Sirijska opozicija optužuje Ruse da gađaju bolnice

Izvor: B92, 28.Apr.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opozicija optužuje Ruse da gađaju bolnice

Damask -- Sirijska opozicija je optužila vladu u Damasku i njenog saveznika Rusiju da narušava krhki prekid vatre bombardovanjem civila i bolnica na severu Sirije.

Šef opozicionog Sirijskog nacionalnog saveta Anas el Abdeh rekao je agenciji AP da Rusi krše dogovor o prekidu vatre "vršenjem zločina i masakra širom Sirije, naročito u gradovima Idlib i Alepo".

Abdeh je rekao da je primio izveštaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su nedavne vazdušne napade u gradu Alep izveli Rusija i sirijska vlada.

Prema rečima aktivista, najmanje 60 ljudi je poginulo u vazdušnim napadima u Alepu tokom poslednja 24 časa, uključujući najmanje 14 osoba koje su stradale kada su pogođene bolnica i obližnje zgrade.

Abdeh je izjavio da je sirijska vlada prekršila prekid vatre 2.300 puta, a da je Rusija odgovorna za 50 kršenja od kada je sporazum stupio na snagu u februaru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.