Sirijska armija zauzela niz „strateških kota“ u provinciji Alepo

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska armija zauzela niz „strateških kota“ u provinciji Alepo

Sirijska armija povratila je kontrolu nad celim nizom strateški važnih visova i kota u provinciji Alepo.

Kako javlja državna agencija Sana, ti visovi se nalaze oko naselja Dahra-el-Karaa, Dahra-el-Kandila i At-Tamura. Sva su jugozapadno od nedavno oslobođenog grada az-Zahra.

Sirijska armija je prethodno uništila utvrđene pozicije i vatrene tačke terorista.



Sana je objavila da je u borbama za „strateške kote“ veći deo terorista bio likvidiran, a da su ostali pobacali sve osim lakog naoružanja i pobegli.

Ovo otvara sirijskoj armiji prostor za dalje ofanzivne operacije protiv glavnih terorističkih formacija - Islamske države u Džebhat an-Nusra (sirijska Al Kaida).

Sirijska armija, zahvaljujući poslednjim uspesima, ponovo kontroliše glavni autoput u zemlji Damask-Alep.

Kako su se upravo uverili poznati ratni izveštači moskovskog dnevnog lista „KP“ - Aleksandar Koc i Dmitrij Stešin - samo na jednom mestu se mora zaobići kratki deo puta koji je pod vatrom Džebhat an-Nusra, a nedaleko od još jednog je „teritorija pod kontrolom Islamske države“.

A donedavno je Sirija zapadni deo Alepa, koji kontrolišu vladine snage, snabdevala isključivo iz vazduha. Pritom su teške borbe vođene i oko aerodroma Damaska i oko aerodroma Alepa.

Koc i Stešin - posle razgovora sa visokim sirijskim oficirima - pišu da je sirijska armija poslednjih nedelja promenila taktiku: više ne napada čeono naselja, već prvo uništava protivničku infrastrukturu i logistiku.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sirijska vojska preuzela kontrolu nad strateškim visoravnima u Alepu

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2016

U sukobima sa sirijskom vojskom na visoravnima u Alepu likvidiran je značajan broj terorista, dok su ostali morali da napuste svoje položaje i da beže.. . Sirijske snage, uz podršku odreda narodne samoodbrane, preuzele su kontrolu nad nizom važnih visoravni u provinciji Alep, saopštila je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.