Sirija poziva SB UN da zaustavi ubijanje civila od strane SAD i uništavanje zemlje

Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija poziva SB UN da zaustavi ubijanje civila od strane SAD i uništavanje zemlje

Rukovodstvo Sirije odlučno osuđuje vazdušne napade međunarodne koalicije na čelu sa  SAD u kojima ginu civili i uništava se infrastruktura te zemlje, te zahteva da se zaustavi agresija, saopštila je sirijska nacionalna agencija SANA, prenoseći saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Sirije.

Ministarstvo je u petak uputilo pisma Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i generalnom sekretaru UN sa zahtevom da se osude zločini protiv civila koje su počinile snage međunarodne koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema navodima Ministarstva, u bombardovanju sela Gandura poginulo je 45 civila, a 50 njih je ranjeno.

Avijacija koalicije je 19. jula izvela vazdušne napade na selo Tuhan el Kubra, u kojima je poginulo 300 ljudi, a više od 100 njih je ranjeno, piše SANA.

Ministarstvo je ocenilo da se neopravdana dejstva avijacije SAD i koalicije se ne razlikuju od zločina terorista.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.