Sedmoro dece poginulo u napadu na školu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmoro dece poginulo u napadu na školu

U vazdušnim udarima u kojima je pogođena škola u sirijskoj provinciji Idlib poginula su 22 civila, među kojima je i najmanje sedmoro dece, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Vojni avioni - ruski ili sirijski - izveli su šest udara" u selu Has, uključujući školski kompleks.

Kako je rekao neimenovani aktivista opozicionog medija centra u Idlibu za AFP, jedna raketa je pogodila školski ulaz dok su studenti izlazili pošto je uprava >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << škole odlučila da završi nastavu zbog vazdušne kampanje.

Opservatorija sa sedištem u Londonu na početku je objavila da su dve škole pogođene, ali je kasnije razjašnjeno da se radi o školskom kompleksu koji se sastoji od više zgrada.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UNICEF: U napadu na školu u Siriji ubijeno 22 dece

Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 00:29

U vazdušnim udarima koji su pogodii školu u sirijskoj provinciji Idlib, pod kontolom pobunjenika, poginulo je 22 dece i šestoro nastavnika, saopštio je u sredu UNICEF...Syria airstrikes hit outside of a school, killing 17, mostly children https://t.co/9QsyjqYpn9 pic.twitter.com/amq9iSccst..- To je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.