Saudijski minsitar: Asad mora da ode da bi se porazila Islamska država

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2016, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijski minsitar: Asad mora da ode da bi se porazila Islamska država

Saudijski ministar inostranih poslova je izjavio danas da sirijski predsednik Bašar al Asad mora da ode da bi se omogućio poraz Islamske države u Siriji. Ministar Abdel al Džubeir je ovo rekao u obraćanju na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu na kojoj su se ministri spoljnih poslova globalnih i regionalnih sila složili o privremenom prekidu vatre u Siriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Al Džubeir je rekao da njegova zemlja radi na političkim promenama u Siriji da bi se uklonio "čovek koji je pojedinačno najefikasniji magnet za ekstremiste i teroriste u regionu".

Uklanjanje Asada je naš cilj i mi ćemo ga postići, rekao je Al Džubeir dodajući da Daeš (arapska skraćenica za Islamsku državu) neće biti poražen u Siriji "ako i dok ne bude promena" u toj zemlji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UPRKOS DOGOVORU U MINHENU Amerika nastavlja operacije u Siriji

Izvor: Blic, 12.Feb.2016

Operacije međunarodne koalicije protiv džihadista u Siriji ostaće nepromenjene posle dogovora svetskih sila u Minhenu, saopštio je večeras Pentagon..."Naše operacije će biti nastavljene i dogovor u Minhenu ništa neće promeniti po tom pitanju", izjavio je portparol Pentagona Džef Dejvis. Međunarodna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.