ŠKOLA ZA MINI DŽIHADISTE Mališane uče da koriste pušku

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠKOLA ZA MINI DŽIHADISTE Mališane uče da koriste pušku

Najnovije fotografije sirijske dece koja se obučavaju u vojnim kampovima Islamske države uzdrmale su svetsku javnost, a naročito zapadne medije.

Fotografije su načinjene u školi koja se nalazi u gradu Raka, a koji se smatra de fakto prestonicom Islamske države.

Deca, jedva starija od pet godina, podučavana su osnovnim borbenim tehnikama i veštinama preživljavanja, kao i korišćenju automatskih pušaka. Teorijska nastava je takođe obavezna, a sastoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se od predavanja ekstremističke ideologije Islamske države.

Fotografije škole, koja se zove Al-Šarea, osvanule su i na Tviter profilu aktivista koji se bave kritikom i borbom protiv islamista. Njihov profil na ovoj društvenoj mreži ima simboličan naziv: "Raka se tiho kolje", aludirajući na zločine islamskih militanata i njihovu kontrolu nad gradom.

Prema tvrdnji aktivista, cilj ove škole je osposobljavanje novih generacija islamista, mlađih od 16 godina. Čak ih upoređuju i sa nacistima, koji su u Drugom svetskom ratu osnovali ozloglašenu "Hitlerovu omladinu."

Nedavno preminuli glasnogovornik Islamske države, Abu Musa, govorio je kako je svako muško dete obavezno da pohađa ovakvo školovanje, i da učestvuje u trening kampovima Islamske države.

Kada napune 16 godina, dečaci se šalju na intenzivnu vojnu obuku, u koju spada korišćenje automatskog oružja, i pripremaju se za učestvovanje u prvim borbenim redovima, kao i za potencijalne samoubilačke misije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.